MetkuMods

Aluminum Spire

Alumiininen koteloprojekti nipulla uniikkeja ratkaisuja.
Kirjoittaja: Ville 'Willek' Kyrö
Julkaistu: 17.02.2006
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Alkupuhe

Tämä koteloidea syntyi sivutuotteena, kun suunnittelin mahdollisimman litteää HTPC- koteloa. Halusin käyttää AGP-riseria koska silloin koneen ei tarvitsisi olla yhtään paksumpi kuin emon liittimet. Tietenkään virtalähde ei mahdu niin litteään koteloon, joten hylkäsin HTPC-suunnitelman. Päätin kääntää suunnitelman pystyyn ja rakentaa kotelon tyttöystäväni koneelle (joku vanha metelöivä ja ruma compaqin kotelo). Täytynee vielä jo saatujen kommenttien valossa mainita, että lievästä yhdennäköisyydestä huolimatta kotelolla ei ole mitään tekemistä xbox360:n kanssa. Suunnittelin kotelon jo ennen xboxin julkaisua.

Suunnittelu

 


Suunnittelu

Paras jäähdytys on yksinkertainen jäähdytys. Ideana on, että koko kotelo jäähtyisi vain kahdella 80/92 mm tuulettimella. Koska kotelossa olisi vain vähän ilmatilaa, vaihtuisi kotelon ilma nopeasti. Normaalissa kotelossa prosessori (ja näytönohjain) tarvitsee oman tuulettimen koska kotelon ilma liikkuu hitaasti ja lämmön siirto kotelosta ulos ei ole niin tehokasta.

Suunnitelmassani kotelotuulettimet toimivat myös suorittimen tuulettimina. Ilmavirran suunnan valinta on tärkeää koska kuuma ilma pyrkii luonnollisesti kulkeutumaan ylös. Huomannet myös suunnitelmassa virtalähteen osalta jotain erikoista? Lisää siitä tuonnempana. Ja kyllä, suunnitelmat on tehty MS-paintilla.
Sivut:  1 2 3 4 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy