MetkuMods

TransTFT

Kirjoittaja: Antti Hakala
Julkaistu: 07.02.2006
Kulut: ~100 euroa
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Johdanto

Satuin ostamaan kaverilta vanhan 15" tft-näytön koska pelkkä kannettavani näyttö tuntui ahtaalta. Ostamani näyttö vain on niin ruma, että modihammasta alkoi kolottamaan. Läppäriäni en ole uskaltanut viritellä, joten tämä uusi näyttö on oivallinen tilaisuus rakenteluun. Tein muutamista ideoista mallinnuksia miltä valmis näyttö saattaisi näyttää. Pääideana on helppo toteutettavuus ja osien liian peittelyn välttäminen.

 


Suunnitelma

Näyttö on siis malliltaan Samtron 51S. Oikeassa laidassa 3D-Studiolla tekemäni hahmotelma joka loppujaan vastasi aika paljon projektin päätteeksi syntynyttä näyttöä.

 


Toiminnan testausta

Aluksi purin näytön muovikuorestaan ja se oli helppoa: vain 1 ruuvi. Kokeilin aina välillä että paneeli toimi vielä oikein.

 


Metalliset osat

Metallikuoren osat otin talteen myöhempää maalamista varten.

 


Paneli takaa

Vasemmalla olevat johdot menevät näytön taustavaloille. Isompaa johtonippua pitkin kuva menee paneelille.

 


Edestä

Tft-paneeli taustavaloineen irroitettuna. Positiivisena yllätyksenä paneelissa on todella ohut metallikehys (n. 1cm ja näyttö on sentään vuodelta 2002) toisin kuin muovikuori antoi olettaa. Tämä sopii mainiosti suunnitelmaani jättää kaikki tekniikka näkyville.

 


Liitin

 


Liitin

Paneelin ja ohjauselektroniikan erottamisessa sattui pieni vahinko. Ultrapienikokoinen liitin halkesi sitä irroitettaessa ja myöhemmin sen takaisin kiinnittäminen osoittautui vaikeaksi ongelmaksi.

 


Virtalähde

Virtalähde on tässä mallissa sisäänrakennettu. Kuvassa irroitettuna nähtävissä itse muuntaja ja muuta ohjauselektroniikkaa.
Sivut:  1 2 3 4 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy