MetkuMods

Vilkkuvalot part 2

Tulipas tuossa taannoin lupailtua lisää liittyen tähän valojen vilkutteluun. Jossain keskustelupalstoilla osui silmään useampikin pyyntö, millä kovalevyledin voisi sijoittaa uudelleen tai keksiä siihen jotain vaihtoehtoa. Tuumasta toimeen.

Kytkentä on pääpiirteiltään aivan samanlainen kuin edellisessäkin artikkelissa. Lisäyksenä on Texas Instrumentsin optoerotin TIL198, joka suojaa emolevyä mahdollisilta vioilta mitä kytkentämme voi aiheuttaa (miten niin voi) :). Optoerotin nimensä mukaan erottaa kytkennän emolevystä optisesti. Sähkö ei siirry emolevyltä kytkentään eikä kytkennästä emolevylle. Informaatio siirtyy täysin valon varassa piirin sisällä.

Vasemmassa yläkulmassa on esitelty yksinkertainen kytkentä, jolla saadaan kuvion keskellä oleva ledi syttymään.

Kytkennän ideasta sen verran, että tarkoitus on saada 10 ledistä muodostuva ympyräkuvio liikkumaan kovalevyn touhuilun mukaisesti. Kun kovalevyledin pitäisi syttyä, me siirrämmekin kuviota askeleen eteenpäin ja jos kovalevyvalo palaa yhtäjaksoisesti, 555-laskuri pyörittää "animaatiota" automaagisesti.

Joskus tuntuu, että piirilevyn juotospuolta ei koskaan pitäisi mennä näyttämään kenellekään. Voin vain vakuuttaa, että kytkentä toimii :). 555 on somasti kondensaattorin ja vastuksen alla piilossa.

Laskuripiirin kummallekin puolelle on sijoitettu nastarima helpottamaan ledien kytkemistä piiriin. Vasemmalla näkyy optoerotin ja kaksi kaapelia, joita pitkin tulee emolevyltä ledin sytyttämisinformaatio.

Kuten kuvasta vasemmalla näkee, ahtaus meinasi iskeä. +5 ja - jännite otetaan siis suoraan PS2-liittimen nastoista.

Sokeripala on hyvä liittimenä välissä, jotta näppäimistön rungon ja kansiosan pystyy irrottamaan toisistaan kätevästi.

Sorminäppäryyttä vaaditaan. Kasaaminen helpottuu huomattavasti, jos valitsee kuvioksi jonkin väljemmän logon tai vastaavan.

Action! Ja sehän pelaa. Valo siis vaeltaa ympyrää keskimmäisen ledin ympärillä. Värit voi tietty valita miten haluaa. Sinistä halajavat ottavat vain sitten huomioon sinisen ledin korkeamman jännitevaatimuksen, kun mitoittavat etuvastuksia.

Kuvassa näkyy oikealla ylhäällä musta-punainen piuha, jota pitkin emolevyltä tulee info ledien rullaamiseen.

Sama vielä animaationa, ettei mitään jää epäselväksi :). Kuva hyppii ja pomppii ja selityksenä tarjotaan, että se on kasattu screenshoteista, jotka on otettu mpg-videosta.

 

Että semmonen urakka. Ihmeen kauan sai tuohonkin aikaa kulumaan. Kolvailuineen ja suunnittelu mukaan luettuna pari päivää. Mutta voipahan ainakin sanoa, että tällaisia ei kovin montaa maa päällään kanna. Eipä kai siinä ihmeempiä. Pistelkäähän kysymykset ja palautteet tuonne alla olevaan linkkiin.

Keskustele aiheesta.
Takaisin etusivulle.

19.10.2001 - ©Japala


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy