MetkuMods

Ilmajäähyt vastakkain

Arctic Cooling vs. Thermaltake

Kirjoittaja: Jouni 'Jipa' Vasama
Julkaistu: 03.02.2011
Valmistaja: Arctic
Thermaltake
Tuoteryhmä: Jäähdytys - Suoritin
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

Prosessoreiden tehonkulutus ja TDP-arvot eivät ole viimevuosina juuri nousseet, mutta tämä ei ole hidastanut coolerivalmistajia tekemästä uusia, entistäkin tehokkaampia jäähdyttimiä. Normaaleille käyttäjille suorittimen lämpötilalla ei juurikaan ole edes merkitystä, kunhan kone pysyy vakaana. Me emme kuitenkaan ole normaaleja käyttäjiä vaan meille viileämpänä käyvä suoritin tarkoittaa parempaa kellotusvaraa. Otimme tällä kertaa tutkiskeltavaksi kolme erilaista ilmajäähyä. Mallit ovat Thermaltake FrioOCK ja Jing, sekä Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev.2. Nämä jäähdyttimet on suunnattu hieman erilaisiin käyttöihin, joten niitä ei voi suoraan verrata toisiinsa, mutta toisaalta tämä antaa hyvän käsityksen siitä, millaista suorituskykyä missäkin hintaluokassa voi odottaa.

 

Ilmajäähyt vastakkain - Arctic Cooling vs. Thermaltake
 

Arctic Cooling Freezer Xtreme Rev.2

 

Ilmajäähyt vastakkain - Arctic Cooling vs. Thermaltake
 

  • Rajoitettu kuuden vuoden takuu
  • Mitat 113 S x 134 L x 155 S mm
  • Tuuletin 120 mm
  • Tuulettimen melu (Sone) 0,5
  • Jäähdytysteho 160 W
  • Tuulettimen kierrosnopeus 800 - 1500 RPM, (PWM-ohjattu)
  • Ilmavirta 35,7 CFM / 60,7 m³/h
  • Yhteensopivat kannat: 1366, 1156, 775, AM3
  • Paino 790 g

Freezer on pakattu helposti avattavaan muovikuplaan, jossa cooleri on hyvin näytillä. Pakkaus ei juurikaan anna suojaa kuljetuksen kolhuilta, mutta ainakin testikappaleemme selvisi perille ehjänä, joten ilmeisesti siili ei suojaa tarvitsekaan.

Kuten useimmat nykyaikaiset coolerit, myös Freezer on tornimallinen, heatpipeihin luottava malli, jossa lämpö siirretään kuparipohjasta heatpipeillä alumiiniseen rivastoon. Arcticin mukaan jäähdytin riittää prosessoreille aina 160 W TDP:hen asti ja tähän lupaukseen nähden sen mitat ovat varsin maltilliset. Jäähyn sisälle on piilotettu yksi 120 mm tuuletin, joka pyörii 800-1500 kierrosta minuutissa.

 

Bundle

 

Ilmajäähyt vastakkain - Arctic Cooling vs. Thermaltake
 

Pakkauksen sisältä paljastuu lyhyt käyttöohje, asennustarvikkeet AMD- ja Intel-alustoille, sekä pieni Arctic Cooling-tarra. Arctic Coolingin tuotteet ovat yleensä tunnettuja hyvästä hinta-laatu-suhteestaan ja yksinkertainen pakkaus ja bundle varmasti auttavat pitämään tuotteiden hinnat maltillisina.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy