MetkuMods

AMD FX-8150 -suoritin

Bulldozerit ovat viimein saapuneet!

Kirjoittaja: Jouni 'Jipa' Vasama
Julkaistu: 27.11.2011
Valmistaja: AMD
Tuoteryhmä: Suorittimet
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

Bulldozer on epäilemättä yksi viimeaikojen odotetuimmista PC-julkaisuista ja oltuaan ties kuinka pitkään “aivan nurkan takana”, ovat uudet prosessorit viimein myynnissä! AMD lähetti myös meille testikappaleen, joten on aika ottaa selvää mihin uusi arkkitehtuuri kykenee ja kuinka hyvin huhut ja spekuloinnit pitävät paikkansa.

 

Teknologia

 

AMD FX-8150 -suoritin - Bulldozerit ovat viimein saapuneet!
 

AMD julkaisi samalla kertaa seitsemän uutta mallia, joista kolme on neliytimisiä, yksi kuusiytiminen ja loput kolme kahdeksanytimisiä. Näistä seitsemästä FX-8150, FX-8120, FX-6100 ja FX-4100 tulivat samantien myyntiin, mutta loppuja joudutaan odottamaan vielä hetki. Uutukaisten hinnat vaihtelevat FX-4100-mallin 115 dollarista lippulaivan 245 dollariin, joten hinnoittelun puolesta AMD noudattaa tutun maltillista kaavaansa.

 

AMD FX-8150 -suoritin - Bulldozerit ovat viimein saapuneet!
 

Tässä AMD:n näkemys siitä, miten valmistajan nykyiset CPU:t ja APU:t vertautuvat Intelin tämänhetkisiin suorittimiin. FX-sarja on suunniteltu kilpailemaan Core i5-tuoteperheen kanssa, kun taas i7 2600K jää toistaiseksi haastamatta. Tämä kuulostaa loogiselta, sillä kalleinkin FX-prosessori on hieman edullisempi kuin i7 2600K.

 

AMD FX-8150 -suoritin - Bulldozerit ovat viimein saapuneet!
 

Paperilla vertailu FX-8150:n ja Intelin i5/i7-suoritinten välillä vaikuttaa todella hyvältä AMD:lle, mutta on kuitenkin pidettävä mielessä että tama vertailu on napattu suoraan AMD:n omasta tiedotteesta. Numeroiden valossa tilanne näyttää kuitenkin hyvältä, FX-8150 tukee nopeampaa muistia, siinä on enemmän ytimiä, välimuistia ja parempi tuki Crossfirelle kuin Intelin kilpailijoissa. Kaikki tämä kuulostaa suorastaan liian hyvältä, joten jää nähtäväksi kuinka hyvin vertaus sujuu käytännössä.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy