MetkuMods

Antec Gamer Cases

Tietokonekotelot pelaajien makuun
300 vs. 1200
Kirjoittaja: Jouni 'Jipa' Vasama
Julkaistu: 08.07.2008
Valmistaja: Antec
Tuoteryhmä: Laitekotelot
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Antec Three Hundred

 

Antec 300 vs. 1200
 

Kotelon mukana toimitettavan oheissälän määrä on hyvin vähäinen ja se sisältääkin vain käyttöohjeen, pussin ruuveja emolevyn kiinnitykseen ja toisen pussillisen (24 kpl) sormiruuveja. Sormiruuvien tavallista suurempi määrä selittyy sillä, että kotelossa käytetään muovisten kiskojen sijaan sormiruuveja asemien kiinnitykseen.

Ulkoa

 

Antec 300 vs. 1200
 

Äkkiseltään 300 näyttää hyvin pelkistetyltä ja muistuttaakin lähinnä Sonata-sarjan koteloita. Jäähdytyksessä kuitenkin on melkoinen ero esimerkiksi testaamaamme Sonata 3:een, sillä Three Hundredissa on paikat neljälle 120 mm tuulettimelle ja yhdelle 140 mm tuulettimelle. Vain kaksi näistä tuulettimista (120 mm takana ja 140 mm katossa) toimitetaan kotelon mukana. Vähäinen mukana toimitettavien tuulettimien määrä selittää osaltaan kotelon edullista hintaa. Oli miten oli, kahdenkin ison tuulettimen pitäisi tuottaa riittävä ilmavirta näin pienen kotelon läpi.

 

Antec 300 vs. 1200
 

Toisin kuin muissa Antecin gaming-koteloissa, 300:n kyljessä ei ole lainkaan ikkunaa. Sensijaan siinä on paikka 120 mm tuulettimelle, joka on sijoitettu viilentämään näytönohjaimia. Tätäkään tuuletinta ei toimiteta kotelon mukana, vaan tarpeen tullen tuuletin on ostettava erikseen. Jos taas käyttäjä ei tunne tarvitsevansa tätä reikää ollenkaan, voi kylkien paikat vaihtaa keskenään ja tuuletinreiän vaihtaa emolevyn taakse, sillä paneelit ovat identtisiä.

 

Antec 300 vs. 1200
 

Kotelon etulevy on muiden sarjan mallien tavoin pääosin tehty mustasta verkosta. Ulkonäöstään huolimatta Three Hundredissa on vain kolme 5,25" paikkaa ja loppu verkko on yhtenäistä palaa. Tämä saattaa vaikuttaa vähintäänkin oudolta ratkaisulta, mutta jälleen kerran modulaarinen rakenne olisi suotta nostanut kotelon hintaa. Ainakin itselleni tämä ratkaisu tuntuu sopivalta, eikä verkkokaan silti ihan bluffia ole, vaan toimii hyvänä ilmanottoaukkona.

Pienemmän kokonsa vuoksi 300:n kattoon ei ole mahtunut muista gaming-malleista tuttua 200 mm tuuletinta, mutta Antec on silti päättänyt asentaa kattoon 140 mm puhaltimen. Se ei ole yhtä vaikuttava ja tehokas kuin 200 mm monsteri, mutta siirtää silti kiitettävästi ilmaa.

 

Antec 300 vs. 1200
 

Muovisen etulevyn irroittaminen paljastaa kaksi 120 mm tuuletinpaikkaa, jotka on suunniteltu erityisesti tehostamaan kiintolevyjen jäähdytystä. Nämä kehikot saa kokonaan irti pari sormiruuvia avaamalla, joten tuulettimien asennus käy todella vaivattomasti.

 

Antec 300 vs. 1200
 

Nykymuodin mukaisesti virtalähde on sijoitettu kotelon alaosaan, mutta sen lisäksi kotelon takalevy ei paljasta yllätyksiä. PCI-paikkojen ja vasemman kyljen välinen alue on jätetty umpinaiseksi, eikä siitä ole tehty rei'itettyä ilmanvaihtoreikää. Tämä on hyvä ratkaisu, sillä useissa koteloissa tämä väli on rei'itetty ja siitä pääsee kotelon sisään pölyä. Molemmat kyljet pysyvät kiinni sormiruuveilla ja vasemmassa kyljessä on myös renkaat lukolle.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy