MetkuMods

Antec Gamer Cases

Tietokonekotelot pelaajien makuun
300 vs. 1200
Kirjoittaja: Jouni 'Jipa' Vasama
Julkaistu: 08.07.2008
Valmistaja: Antec
Tuoteryhmä: Laitekotelot
In English In English
Suomeksi Suomeksi

300 - Sisältä

 

Antec 300 vs. 1200
 

Kotelon sisälläkin kaikki ovat totutussa järjestyksessä. Kuten jo aiemmin kävi ilmi, Three Hundredissa ei ole muista Gaming-sarjan koteloista tuttua täyskorkeaa 5,25" kehikkoa, vaan perinteinen kehikko optisille asemille ja kiintolevyille. Tämä taas tarkoittaa ettei erillisiä 5,25" kiintolevymoduleita ole tarvittu, jolla taas on saatu säästöä aikaan.

 

Antec 300 vs. 1200
 

Myös emolevykelkan toisella puolen kaikki noudattelee normaalia kaavaa. Mitään erityisiä kaapelien järjestelyyn tarkoitettuja ratkaisuja ei kotelosta löydy, mutta kiintolevykehikon kylkeen on kiinnitetty pari nippusidettä. Tämä onkin hyvä paikka sulloa ylimääräiset kaapelit, sillä kehikon takana ne eivät ole ilmavirran tiellä. Toisaalta kiintolevyjen kiinnittäminen on vaikeaa jos kehikon taakse on tungettu kaikki virtalähteen ylimääräiset johdot.

300 - Asennus

 

Antec 300 vs. 1200
 

Kiintolevyt voi liu'uttaa kehikkoon kotelon etukautta ja ne kiristetään paikoilleen mukana toimitetuilla sormiruuveilla. Antec ilmoittaa reviewer Guidessaan, että kyseessä on tietoinen valinta, eikä kustannustehokkuuden nimissä tehty ratkaisu. Erilaiset pikalukot ja asemakiskot kuulemma hajoavat helpommin, eivätkä takaa parasta mahdollista kiinnitystä. Vaikka tämä saattaakin olla jossainmäärin totta, olisi jonkinlaiset värinävaimentimet tervetullut lisä.

Testitapauksessa kiintolevyt kiinnitettiin kehikkoon niin kauas toisistaan kuin mahdollista, jotta ne varmasti pysyisivät viileinä myös ilman etutuulettimia. Tämä tuskin on tarpeen, sillä käytännössä kaikki kotelon tuulettimet imevät ilmansa kiintolevyjen ohi ja päällekkäisetkin kiintolevypaikat on suunniteltu riittävän väljästi, että ilma pääsee virtaamaan levyjen välistä.

 

Antec 300 vs. 1200
 

Kokoonpanon kasaaminen sujui ilman sen kummempaa säätöä. Kiitos testikoneen uuden, modulaarisen Silverstone Decathlon virtalähteen, sujui myös kaapelien siivoaminen vähän helpommin kuin aiemmin. Takalevyn ja kiintolevykehikon väli on noin 29 senttiä, joten tämän hetken pisimpienkin korttien pitäisi juuri ja juuri mahtua koteloon. Muutama lisäsentti ei kuitenkaan haittaisi, sillä silloin lyhyempien näytönohjainten kanssa voisi käyttää myös kortin kohdalla olevaa kiintolevypaikkaa. Nykyiselläänkin tilaa on yllättävän paljon ja esimerkiksi emolevyn saaminen paikalleen oli mukavan helppoa.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy