MetkuMods

Antec Gamer Cases

Tietokonekotelot pelaajien makuun
300 vs. 1200
Kirjoittaja: Jouni 'Jipa' Vasama
Julkaistu: 08.07.2008
Valmistaja: Antec
Tuoteryhmä: Laitekotelot
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Lämpötilat

Molempien koteloiden edustaessa gaming-sarjaa, ovat lämpötilat erityisen olennaisia. Testejä ajaessa tuulettimia käytettiin vuoroin minimi- ja maksimiasetuksilla ja kuormitetut lämpötilat on kirjattu ylös siinä vaiheessa, kun Call of Duty 4:n pelaaminen ei enää nostanut lämpöjä.

 

Antec 300 vs. 1200
Tuulettimet hitaimmalla asetuksella

 

Antec 300 vs. 1200
Tuulettimet nopeimmalla asetuksella

Lämpötilamittauksissa kotelot pärjäsivät lähes identtisesti. Asteen tai kahden eroista voi ainakin osittain syyttää testitilan lämpötilavaihtelua, sillä testit jouduttiin ajamaan kahtena peräkkäisenä päivänä. Vaikka huonelämpö oli molempina päivinä nimellisesti 26 C, voi hetkelliset vaihtelut vaikuttaa juuri tarpeeksi saadakseen asteen eron aikaan.

Oli miten oli, tutkitaampas tarkemmin tuloksia. Suurin ero koteloiden välillä syntyi kiintolevyn lämpötilassa, joka 1200:n epäsuotuisasta kiintolevyjen asennustavasta huolimatta meni Twelve Hundredin hyväksi. 300:n ilmavirta ei yksinkertaisesti pysty kilpailemaan aivan kiintolevyjen vieressä olevan 120 mm tuulettimen kanssa. Kiintolevyjen lisäksi erot ovat niin pieniä, ettei niissä juuri ole analysoitavaa. Edes 1200:n kuusi tuuletinta täysillä volteilla ei voi jäähdyttää osia yhtään sen viileämmäksi kuin samat tuulettimet minimiasetuksilla. Tuloksista voikin päätellä, että perustason pelikoneen osat kunnollisilla coolereilla varustettuna eivät tarvitse kovinkaan kovaa ilmavirtaa pysyäkseen viileinä.

Melu

Kuten olettaa saattaa, ei kyseessä ole minkään mittapuun mukaan markkinoiden hiljaisimmat kotelot. Tuulettimet ovat jälleen pääosin Antecin Tri-Cooleja, jotka kyllä siirtävät hyvin ilmaa, mutta eivät melunsa puolesta miellytä kaikkia. Myös kiintolevyt on asennettu suoraan kotelon runkoon ja niiden edessä on vain verkko, joten niiden lukuäänet kuuluvat läpi erityisen hyvin. Kiinteästä asennuksesta huolimatta kotelot eivät resonoineet testien missään vaiheessa. 1200:n ulkoiset tuuletinsäätimet saavat kiitosta, sillä niiden avulla tuulettimet voi helposti säätää minimille öisin. Ehkä melu ei yksinkertaisesti ole kovin olennainen suunnittelulähtökohta suunniteltaessa koteloa pelaajille, mutta ei kiintolevyjen tärinänvaimentimien pitäisi ketään haitatakkaan.

Yhteenveto

Antec Three Hundred

  Pölysuodattimet
  Edullinen ja tilava
  Tukeva rakenne
 
Antec Twelve Hundred

Pölysuodattimet 
Kaapelien organisointi 
Toimivat asemakehikot 
Painaa tonnin 
Award
Toimituksen valinta!
Award
Turvallinen ostos!


Pölysuodattimet alkavat viimein olla vakio-ominaisuus kaikissa koteloissa, mutta koska ne alkuperäisestä Nine Hundredista puuttuivat, laskettakoon uusiin malleihin lisätyt suodattimet plussaksi.

Kaikenkaikkiaan Antec 300 on tukeva, pelkistetty ja houkuttelevasti hinnoiteltu mid-tower kotelo, jossa ilmankierto on kunnossa ja koneen asennus helppoa. Kotelosta on vaikea löytää mitään huomautettavaa, joten 300 on todella hyvä ostos tämän tapaista koteloa haeskelevalle.

1200, tai kuten Antec luomustaan nimittää, The Unbeatable Gaming Case, jätti lähinnä epämääräisen jälkimaun. Omat suosikkini Antecin koteloista löytyvät edelleen P1-sarjasta, joten ehkä en ole oikea ihminen panemaan pelaajien koteloita paremmuusjärjestykseen. Oli miten oli, hyökkäävä ulkonäkö sivuikkunoineen ja ledituulettimieen jakaa varmasti mielipiteitä. Minun tarpeisiini 1200 on myös yksinkertaisesti liian suuri ja painava, joten siihen on vaikea suhtautua neutraalisti. Sisäinen rakenne kuitenkin oli fiksu, koko kotelo jämäkkä ja asennuskin helppoa. Näistä kahdesta kotelosta valitsisin kuitenkin omaan käyttööni hillitymmän Three Hundredin, mutta kuten sanoin, päätös pohjautuu enemmän makuasioihin kuin absoluuttiseen paremmuuteen.


Kysymyksiä, kommentteja? Vieraile MetkuModsin forumilla.

Lisätietoja

Antec

Aiheeseen liittyvät artikkelit MetkussaSilverstonetek SUGO SG03

NZXT Tempest

Antec Mini P180

Project: PassiveSivut:  1 2 3 4 5 6 7 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy