MetkuMods

Fusion Black 430

Antec Veris -sarjan HTPC-kotelo.
Kirjoittaja: Jouni 'Jipa' Vasama
Julkaistu: 07.10.2007
Valmistaja: Antec
Product Group: System enclosure
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Sisältä

 


 

Kotelon sisäosa on jaettu kolmeen osioon: yksi on varattu virtalähteelle ja optiselle asemalle, yksi on varattu kiintolevyille ja viimeinen emolevylle. Edellämainituista kaksi viimeistä on toisiinsa yhteydessä ja sama jäähdytysilma kiertää kummankin läpi, kun taas virtalähde on suljettu kokonaan omaan osastoonsa. Antec on aiemminkin käyttänyt esimerkiksi P-sarjan koteloissa erillisiä kammioita ja idea vaikuttaa toimivalta tässäkin kotelossa. Virtalähteen erottaminen omaan osastoonsa on myös varsin perusteltua, sillä näin se saa viileää ilmaa kotelon ulkopuolelta, eikä lämpötilaohjattu tuulettimen kierrosluku nouse ja aiheuta ylimääräistä melua. Tilaa jakavissa seinissä on kiitettävästi reikiä kaapelien läpivientiä varten, ja ompa koteloon laitettu parit nippusiteetkin kaapelien järjestelyä helpottamaan.

5,25"-aseman kehikko pysyy paikallaan vain painovoiman, sekä sen sivuilla olevien tappien avulla. Kotelon katto pitää kehikon paikoillaan kiinni ollessaan. Kehikon irrottaminen sujuu helposti, mutta pitkän optisen aseman kanssa takaisin mahtuminen voi olla vaikeampaa.

 


 

Kotelossa on vain kaksi kiintolevypaikkaa, joka saattaa haitata joitakin käyttäjiä. Toisaalta taas jos olet kasaamassa kokonaan uutta konetta, saa tähän tilaan jo kaksi teratavua tallennustilaa, jonka pitäisi olla riittävästi HTPC-käyttöön. Asennettaessa kuvassa näkyvä tukirauta irroitetaan ensin neljällä ruuvilla, sitten kiintolevy asetetaan pohjalla olevaan pitimeen ja tukirauta ruuvataan takaisin paikalleen. Kiintolevyt voi kiristää paikalleen myös pohjasta, mutta se ei ole välttämätöntä.

Kuvassa näkyy myös kaksi TriCool-tuuletinta, jotka peittävät koko emolevyosaston oikean laidan. Valitettavasti Antec on kiinnittänyt tuulettimet normaaleilla ruuveilla, eikä värinää vaimentavilla kumitapeilla. Sormisuojat ovat osa kotelon sivupeltiä, mutta ne ovat riittävän harvoja, etteivät estä ilmavirtaa ja aiheuta häiritseviä suhinoita. Verrattuna useimpiin muihin HTPC-koteloihin, jotka on varustettu 80-millisillä tuulettimilla, on Antecin veto käyttää suuria 120 mm tuulettimia mielestäni mainio.

Virtalähde

 


 


 

Kotelon mukana toimitettava virtalähde on Antecin omaa tuotantoa oleva Earthwatts 430. Nimensä mukaan se on 430-wattinen virtalähde, jossa on aktiivinen PFC. "80 Plus" virtalähteen kyljessä tarkoittaa, että se toimii yli 80% hyötysuhteella 20, 50 ja 100% kuormilla. Hieman yllättäen virtalähteen 80 mm tuuletin on Addan valmistama. Ikävä kyllä Antec on säästänyt virtalähteessä, eikä johtoihin ole käytetty suojasukkaa. Ulkonäöllisten syiden lisäksi punossukka tekee kaapelien käsittelystä helpompaa. Kaikenkaikkiaan virtalähde vaikuttaa ihan asialliselta, ja 430 W teho riittää helposti mATX-kokoonpanolle.

Ilmeisesti Fusionin mukana toimitettavia virtalähdeitä on muokattu koteloon sopivaksi, sillä niissä on ylimääräinen +5VSB-liitin, josta LCD-näyttö saa virtaa myös koneen ollessa pois päältä.
Sivut:  1 2 3 4 5 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy