MetkuMods

Blue Yeti

Korkeatasoinen mikrofoni sisällöntuottajille

Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 10.12.2017
Valmistaja: Blue Microphones
Tuoteryhmä: Äänentoisto
In English In English
Suomeksi Suomeksi
 

Blue Yeti - Korkeatasoinen mikrofoni sisällöntuottajille
 Käytössä

Olen käyttänyt Yetiä jo pidemmän aikaa, pääasiassa tuotearvostelujen voice-overeihin, mutta myös pelivideoiden striimauksessa Youtubeen ja Twitchiin.

Alla on kaksi "tosielämän" käyttöesimerkkiä. Ensimmäisenä on 12 tunnin striimi, jonka tein Star Wars Battlefront 2:n julkaisun kunniaksi. Antaa hyvän kuvan siitä millaista ääni on, kun se lähetetään käsittelemättömänä Youtuben pureskeltavaksi. Toisena videona on pieni modaus- ja lennätysvideo kiinalaisesta multikopterista. Ääni tallennettin erikseen Audacityllä ja sitä on jälkikäsitelty jonkin verran.


Olen käyttänyt monenlaisia mikrofonia vuosien saatossa ja Yeti tarjoaa ehdottomasti parhaan äänenlaadun suoraan mikrofonista. Toki muistakin (halvemmista) mikrofoneista saa aivan käyttökelpoista ääntä, mutta se vaatii monesti enemmän vaivaa jälkikäsittelyssä kohinanpoiston ja äänenvärin säätöjen muodossa.

Ehkä ainoa negatiivinen asia, joka nousee esille, on Mute-painikkeen toiminta. Jostain kumman syystä painike ei reagoi aivan jokaiseen painallukseen, vaan vaatii joskus toisen painalluksen perään. Tämä voi olla jotain, joka korjautuisi kahden vuoden takuunkin piikkiin mutta, koska tämä ei ole haitannut käyttöä kovinkaan paljoa, en ole lähtenyt vaihtoprosessia suorittamaan. Kuitenkin asia, joka kannattaa testata, kun hankit omasi.

Yhteenveto


PLUSSAT 
 • Metallia
 • Valittava suuntakuvio
 • USB-liitäntä (digitaalinen)
 • Äänenlaatu
 • Kuulokeliitäntä
 • Musta

  MIINUKSET 
 • Mute-painikkeen toiminta
 • Award
  Kultaa!


  Kyllä huomaa, kun saa laadukkaan tuotteen käteensä. Muovin sijaan Yeti on valmistettu paksuun metalliseen kuoreen. Suuntakuvion valinta ja vahvistuksen säätö tekevät asetusten muuttamisesta lennossa hyvin helppoa. Koska mikrofonissa on kolme erillistä mikrofonielementtiä, Yeti voi yksinään toimia hyvin tilanteissa, joissa olisi aiemmin voinut tarvita useamman mikrofonin.

  Koska signaaliprosessointi suoritetaan mikrofonin sisällä ja tieto lähetetään tietokoneeseen digitaalisesti, äänenlaatu eri kärsi tavallisten analogisten kaapeleiden häiriöistä. Sisäänrakennettu kuulokeliitäntä, jolla voi monitoroida nauhoitusta viiveettä, on varmasti hyvä lisä sitä tarvitsevalle.

  Yeti voi olla ikänsä puolesta jo vanha tulokas, mutta sen tekniset ominaisuudet ja käyttöä helpottavat toiminnot ovat edelleen juuri sitä mitä pelaajat, striimaajat, musiikintuottajat, laulajat jne. tarvitsevat!  Metku on Facebook

  Lisätietoja

  Blue Microphones

  Aiheeseen liittyviä artikkeleja Metkussa  Corsair Vengeance 1500 - Dolby 7.1 USB -pelikuulokkeet

  Tritton PC510HDA 5.1 Headset

  Roccat Kulo
  Näytä kaikki arvostelut tästä kategoriasta.


   


  Sivut:  1 2 3 4 


   
    Content in english!
    Sisältö suomeksi!

   Google

   .:Back to top Bandwidth by Mpoli

  Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
  All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
  All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy