MetkuMods

Camera Armor

Suojaa digikamerasi.
Kirjoittaja: Henrik Paul
Julkaistu: 02.07.2007
Valmistaja: Camera Armor
Tuoteryhmä: Digikamerat
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

Monen valokuvaajan lähtökohta on, että kamera on kuvaajan työkalu siinä missä vasara on sepälle. Kameraa käytetään valokuvien ottoon, eikä siihen liity herkistelyä. On suhteellisen helppoa nähdä päältäpäin kenelle valokuvaus on pelkkä harrastus, katsomalla hänen valokuvauskalustonsa fyysistä kuntoa, koska he pitävät kameroitaan armaampina. Mitä enemmän naarmuja kamerarungossa on, sen ahkerammin ja rohkeammin sitä on käytetty ja mitä luultavimmin kameran omistaja pitää kameraa pelkkänä työkaluna. Pidän itseäni varovaisena valokuvaajana - en hypi pusikoissa tai kiipeile puissa etsiessäni uusia kuvia ja kuvauskulmia, lähinnä koska minulla ei ole varaa ostaa uutta kameraa mikäli nykyinen saisi loppunsa akuutista kiveen iskeytymisestä. Kamerassani on tästä huolimatta kohtia jossa maalia on lähtenyt. Tiedän että D200 on kestävää laatua ja kykenee (ainakin pitäisi kyetä) kestämään kohtuullisen määrän "luonnollisia iskuja" ennenkuin se jäisi sairaseläkkeelle.

Made Productsin pojat ovat mitä luultavimmin aistineet tämän huolen monessa valokuvaajassa, ja sen takia ovat kehittäneet tuotteen nimeltä Camera Armor, joka auttaa tässä hädässä. Kiinnostavaa ei ole mitä se tekee - nimikin jo kertoo sen (suom. "Kamerasuoja" tai "Kamerahaarniska") - mutta miten se toimii kameran suojana. Ensiksi, katsotaan pakettiin sisälle:

 


The Nikon D200 kitti

Tämä kitti maksaa noin 60 euroa ja on saatavilla monelle eri kamerarungolle (8. kesäkuuta 2007, Canon: 30D, 400D, 5D; Nikon: D70(s), D80, D200, D40 ja Sony A100) ja sisältää kumisen kuoren kameralle sekä Lens Armorin, suojan objektiiville. Loistava lisäys pakettiin on polykarbonaattisuoja kameran takana olevalle LCD-näytölle joka sisältyy kaikkiin paketteihin - jopa Canonin paketteihin. On kai hyvä huomauttaa, että arvostelin vain mustan Nikon D200:n Camera Armorin (saatavana mustana, savunharmaana sekä maastokuviolla), joten mielipiteeni eivät välttämättä ole aiheellisia muiden mallien kohdalla.

Itse kuori

 


Camera Armor joka puolelta

Itse Camera Armor on siis tiukasti pukeutuva kumikuori digitaalijärjestelmäkameralle. Se peittää monet rungon napeista saumattomalla kumisuojauksella ja taas jättää peittämättä muita osia rungosta, jotta tiettyjen osien suora käsittely onnistuisi (kuten ohjainpyörät, vivut, ovet ja laukaisin). Vaikka tämä suunnittelu suojaisikin kameraasi hieman paremmin ilmassa olevia hiukkasia vastaan (kuten hiekka ja vesi), en jättäisi näitä vastaan suojautumista pelkästään Camera Armorin harteille. Made Productsin toimitusjohtaja kertoi kuulleensa muilta käyttäjiltä, niin kalliokiipeilijöiltä kuin viidakkovaeltajilta, että tuote suojaisi näiltä elementeiltä. Tämän tuotteen ensisijainen tarkoitus ei kuitenkaan ole olla veden- tai pölynpitävä, joten pitäisin tätä lähinnä tuotteena joka suojaa kameraa fyysiseltä vahingolta kuten pehmentämään pudotusta kovalle alustalle ja puista ja kiviseinistä tulevia naarmuja - eli vaaroilta joita fyysisesti aktiiviset valokuvaajat voisivat kohdata. Tämä kaikki eikä kauhean isolla summalla rahaa (varsinkin jos laskee mukaan noin 10 euron lisäarvon, uuden Nikon BM-6:n hinnan verran, ylimääräisestä LCD suojasta). Valitettavasti, tähän tuotteen loistavuus alkaakin lopahtamaan.
Sivut:  1 2 3 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy