MetkuMods

Caterpillar B15Q -älypuhelin

Tyylikäs ja jämerä älypuhelin

Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 16.08.2014
Valmistaja: Caterpillar
Tuoteryhmä: Sekalaiset
In English In English
Suomeksi Suomeksi
 

Kamera

Valitettavasti tämä on osuus, jossa B15Q suoriutuu heikoiten. Muusta käyttöjärjestelmän ohjelmistotarjonnasta poiketen kameraohjelmisto on valmistajan omaa käsialaa ja se tekee kameran käytön nykyisellään lähes mahdottomaksi. Testien aikana meillä oli paljon ongelmia asetusten kanssa ja lopussa onnistuimme löytämään menuoption, jolla saatiin koko asetusvälilehti toimimattomaksi eikä sen sisältämiä valikoita pääse enää käyttämään.

    1. Jotta kameralla voi ottaa 5 megapikselin valokuvia, pitää käyttäjän valita valokuvalle 4:3 esikatselu-moodi, ei koko näytön moodia. Kokonäytön esikatselu tallettaa valokuvan sen oton yhteydessä vain yhden megapikselin resoluutiolla.

    2. Älä säädä välkynnäneston suodatinasetuksia videovalikossa. Nykyisellään voit valita "ei mitään", 50 Hz, 60 Hz ja tyhjän vaihtoehdon välillä. Jos valitset tämän tyhjän vaihtoehdon, et pääse enää lainkaan takaisin valikkoon.

    3. Jostakin syystä tallennettu video ei ole 1080p vaan pystyresoluutio on 1088 pikseliä. Tämä ei välttämättä vaikuta arkikäyttöön, mutta ongelmia voi tulla esimerkiksi videonmuokkauksessa. Kokeiltaessa esimerkiksi Youtube ei hätkähtänyt tästä 1080P:stä poikkeavasta resoluutiosta lainkaan.

CAT työskentelee parhaillaan korjatakseen nämä puutteet seuraavaan ohjelmistopäivitykseen.

Valokuvista tulee yllättävänkin laadukkaita, kun kuvattavat kohteet ovat tarpeeksi hyvässä valossa. Kameralla on satunnaisesti ongelmia kirkkaiden alueiden kanssa, joilla on taipumusta ylivalottua. Videoiden kohdalla tuntuu, että kamera ei käytä täyttä 1920 x 1080 pikselin resoluutiota kameran sensorilta. Videot näyttävät rakeisilta ja skaalatauilta suurempaan resoluutioon (upscaled). Lisäksi, videokuvassa ei ole jatkuvaa fokusta, joten kuvatessa täytyy olla valmis napauttamaan näyttöä uuteen tarkennukseen kun tilanne muuttuu. Zoomaus toimii ainoastaan pinching zoomilla eikä esimerkiksi luurin kyljessä olevia painikkeita voi käyttää siihen.

 

Esimerkkikuvia ja -videota

Klikkaa kuvaa nähdäksesi puhelimelle tallentunut alkuperäinen tiedosto.


 
 
 
Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy