MetkuMods

Corsair Survivor

8 GB:n USB-muistitikku suojavarustein.
Kirjoittaja: Antti Hakala
Julkaistu: 18.06.2007
Valmistaja: Corsair
Tuoteryhmä: Tallennus
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Testit

 


 

8 Gigatavun tila on mukava täyttää mahdollisimman nopeasti. HD Tune näyttääkin varsin mukavat tulokset keskimääräisestä siirtonopeudesta: 18.9MB/sekunti. Käytännössä tämä tarkoittaa 1.63 gigatavun siirtymistä 88 sekunnissa, kuten alempana olevat sekuntikellotestit osoittavat. USB 2.0 väylään kytkettynä Survivor on juuri niin nopea kuin ulkoisen muistin haluaakin olevan.

 


 

 


 

SiSoft Sandra kertoo muistilta lukemisnopeuden olevan lähes kaksinkertainen kirjoitusnopeuteen verrattuna: ei siis mitään uutta tällä osa-alueella. Kaikenkaikkiaan Survivor selviytyy nopeustesteista paljon paremmin kuin keskivertomuistit. Mielenkiintoisena yksityiskohtana tiedon siirtäminen Survivoriin kuluttaa yli 10% core2duo e6400 prosessorista. Nopeustestien aluksi formatoin muistin ja tajusin, että mukana tullut True Crypt on mennyttä. Olisi ehkä parempi idea sisällyttää se paketin mukaan mini CD-levyllä.

 

...mutta kestääkö se?

Internetissä tätä laitetta on ammuttu, hakattu vasaralla ja ties vaikka millä. Ainoa ainutlaatuinen testi, jonka keksin on veden ja paineen yhdistelmä: pakastin. Laitoin Survivorin vesilasissa pakkaseen kahdeksi päiväksi. Lopuksi annoin jään sulaa ja otin samalla valokuvat Survivorin paljastuessa jääkimpaleen sisältä. Luonnollisesti muistilla olleet tiedostot olivat testin jälkeenkin tallessa joten laitos on vesitiivis.

Suomessa, kun on paljon jäätä ja lunta, niin on tärkeää, että USB muisti kestää tällaiset olosuhteet. Ehkäpä valmistajien pitäisikin ottaa käyttöön mainostermi - Nordic Proof!

 


 

Yhteenveto


PROS 
 • Nopeus, nopeus, nopeus
 • Kestävä


 • CONS 
 • Tarrat pilaavat ulkonäön
 • Award


  Kokonaisuutena Corsair Survivor on mukava tuttavuus. Luvatut siirtonopeudet pitävät paikkansa, joka on tärkeää kun kyseessä on näin ison tallennuskapasiteetin omaava muisti. Datan häviämistä ei tarvitse pelätä vaikka muistia pitäisi mukana vähän rankemmassakin menossa: se selviää kaikesta mistä sinäkin.


  Kysymyksiä, kommentteja? Vieraile MetkuModsin forumilla.

  Lisätietoja

  Corsair

  Aikaisemmat, aiheeseen liittyvät artikkelit Metkussa  Corsair ReadOut USB-muisti

  Lexar JumpDrive USB-muisti

  FlashPEZ  Sivut:  1 2 


   
    Content in english!
    Sisältö suomeksi!

   Google

   .:Back to top Bandwidth by Mpoli

  Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
  All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
  All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy