MetkuMods

Creative HS-1200

Tyylikkäät langattomat kuulokkeet
 
Kirjoittaja: Toni 'HaoKi' Siik
Julkaistu: 29.10.2008
Valmistaja: Creative
Tuoteryhmä: Audio
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Asennus

Kuulokkeiden käyttöönotto eroaa melko paljon normaaleista kuulokkeista. Mikäli ohjeita seurataan pilkulleen, aloitetaan asennus ajureista. Tarvittavat ajurit ja ohjelmat löytyvät mukana tulevalta cd-levyltä. Cd-levyn avulla käyttäjä pääsee valitsemaan, mitä kaikkea haluaa asentaa.

 

Creative HS-1200 Wireless Headset
 

Creativen installerilla voidaan asentaa ajurit kuulokkeita varten, Creative Mediasource-suite:n, ALchemy sovelluksen ja Creativen Media Toolboxin trialin. Asennuksen pitäisi mennä tästä eteenpäin kuin rasvattu. Kun tarvittavat ohjelmat ja ajurit on saatu asennettua, riittää, että laittaa lähettimen kiinni USB-porttiin. Kuulokkeet tarvitsee vain synkata lähettimen kanssa, jonka jälkeen ne ovat valmiit käyttöä varten. Ainakin näin asennus menee, jollei ongelmia ilmaannu.

Ensimmäiseksi koetin asentaa kuulokkeita omalle käyttökoneelleni, jossa on ennalta asennettuna Creativen X-Fi äänikortti. Asennus menikin muuten aivan ohjeiden mukaisesti, mutta Creativen hallintaohjelma ei tunnistanut kuulokkeita oikein. Kuulokkeiden napit eivät toimineet oikein ja Control Panel näytti edelleen X-Fi Xtrememusic:n asetukset kuulokkeiden asetusten sijaan, vaikka kuulokkeet oli valittu käyttöön ohjelmasta.

Testin vuoksi asensin kuulokkeet toiselle koneelle, jossa oli pelkästään emolevyn integroitu äänikortti. Tuolla kertaa ajurit ja ohjelmat asentuivat ilman ongelmia ja kuulokkeiden kaikki napit ja asetukset toimivat suunnitellusti. Näyttää siltä, että Creativen X-Fi äänikortti ja heidän langattomat kuulokkeensa eivät vain pidä toisistaan.

Creativen ALchemy sovelluksen avulla XP:llä toimivat DirectSound3D ja EAX -efektit voidaan saada toimimaan Vistassa, joka tukee enää OpenAL:ää suoraan. Monet vanhemmat pelit ovat Creativen ALchemy:n tukilistalla, joten 3D-efektejä ei tarvitse unohtaa vanhojenkaan pelien kohdalla, vaikka käyttäisikin Vistaa.

Käyttö

 

Creative HS-1200 Wireless Headset
 

Näiden kuulokkeiden ollessa ensimmäiset langattomat, joita olen päässyt käyttämään useisiin vuosiin, oli kiinnostavaa nähdä, miten ne pärjäävät normaaleihin kuulokkeisiin verrattuna. Mukavuuden ja käytettävyyden pitäisi olla langattomien kuulokkeiden pääasiallisia käyttösyitä, sillä ne eivät ainakaan sido käyttäjää pöydän ääreen johdolla, mutta miten nämä kuulokkeet sitten pärjäsivät muita kuulokkeita vastaan? Tutustutaan seuraavaksi hieman kuulokkeiden hallintaohjelmaan...

 

Creative HS-1200 Wireless Headset
 

Creative HS-1200 Wireless Headset
 

Tässä näemme hallintaohjelman etusivun ja kuulokkeiden hallinta välilehden. Täällä käyttäjä voi esimerkiksi kytkeä päälle basso-boostin, mikäli hän näin haluaa.

 

Creative HS-1200 Wireless Headset
 

Creative HS-1200 Wireless Headset
 

Tässä puolestaan ovat EAX- ja 3D -efektien välilehdet.

 

Creative HS-1200 Wireless Headset
 

Creative HS-1200 Wireless Headset
 

X-Fi Crystalizer ja EQ.

 

Creative HS-1200 Wireless Headset
 

Mikrofonin mikserin välilehti.

Kuulokkeet osoittautuivat peruskäytössä melko helpoiksi ja mukaviksi käyttää. Muutamia ongelmia tosin löytyi. Käytän kuulokkeiden lisäksi kaiuttimia joten HS-1200:n oma USB-äänikortti aiheuttaa joitakin ongelmia. Aina kun halusin käyttää kaiuttimia, jouduin vaihtamaan Vistassa ääniasetuksista kaiuttimet pääasialliseksi äänilähteeksi. Sama prosessin joutuu suorittamaan myös päinvastoin, kun haluaa taas käyttää kuulokkeita. Näitä ongelmia ei olisi olemassa, mikäli kuulokkeita voisi käyttää olemassa olevalla äänikortilla.

On toki mahdollista ottaa lähetin irti aina kun käyttää kuulokkeita, mutta tällöin kuulokkeita ei voi ladata samalla kun käyttää kaiuttimia. Yksi mahdollinen ongelma on myös ajurien mahdolliset ongelmat, mikäli koneessa on Creativen äänikortti. Ajuriongelmat voivat tosin olla täysin omaan koneeseeni liittyviä. On tosin muistettava, että näitä ongelmia ei olisi ollenkaan, mikäli käyttäjät voisivat vaihtoehtoisesti käyttää olemassa olevia äänikortteja.
Sivut:  1 2 3 4 5 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy