MetkuMods

Creative HS-1200

Tyylikkäät langattomat kuulokkeet
 
Kirjoittaja: Toni 'HaoKi' Siik
Julkaistu: 29.10.2008
Valmistaja: Creative
Tuoteryhmä: Audio
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Äänenlaatu

Käytin näitä kuulokkeita niin työskennellessäni kuin myös pelatessani ja rentoutuessani. Äänenlaatu on täysin kelvollista, mutta ne eivät pysty samaan kuin esimerkiksi Steelseriesin Siberia-sarjan kuulokkeet, puhumattakaan Sennheiserin HD-555 vastaavista kuulokkeista. On tosin pidettävä mielessä, että HS-1200set ovat ainoat langattomat kuulokkeet näistä. Korkeat äänet toistuvat niissä kauniisti ja kirkkaasti, mutta basso jää latteaksi. Basson tasoa voi tosin nostaa asetuksista, mutta sekään ei aina ole paras mahdollinen ratkaisu.

Pelejä testatessani pelasin pääasiassa FPS-pelejä kuten TF2:sta, COD4:ää, ja CS:S:ää. Kaikkissa näissä on tärkeää kuulla, mistä suunnasta äänet tulevat, jotta tilanteisiin osaa varautua. Kuulokkeet selvisivät nätisti 3D-vaikutelman osalta, mutta lattea basso samalla latisti hieman tunnelmaa.

Mikrofonia testattiin pääasiassa VOIP-ohjelmilla joista Ventrilo oli kovimmassa käytössä. Puhun netin ylitse kavereiden kanssa keskimäärin useita tunteja päivässä, niin yleisesti asioista kun myös pelatessa. Mikrofoni hoiti hommansa, mutta äänenlaadussa oli hieman toivomisen varaa.

Käyttömukavuus

Itse olen tottunut kuulokkeisiin, jonka kupit peittävät korvat kokonaan. Nämä kuulokkeet ovat hieman raskaat käyttää, koska ne jäävät suoraan korvalehtien päälle. Ne pysyvät kyllä päässä, mutta ainakin itselläni ne painavat hieman liikaa korvia, jotta niitä voisi käyttää pitempään. Toisaalta oma pääni voi olla keskimääräistä suurempi. Mikäli kuulokkeita ei käytä tuntia pitempään, sen ei pitäisi olla ongelma. Tietenkin on myös ihmisiä, jotka pitävät kuulokkeista, jotka painavat hieman enemmän korvia. Heille nämä kuulokkeet tuskin aiheuttavat ongelmia.

Yhteenveto


PLUSSAT 
 • Langattomuus
 • Kirkkaat äänet
 • 3D-äänimaailma tuetuissa peleissä


 • MIINUKSET 
 • Ei anna käyttää erillistä äänikorttia
 • Lyhyt virtajohto
 • Pienet suunnitteluvirheet
 • Mahdolliset ajuriongelmat
 • Award
  Silver Award!


  Langattomat tekniikat ovat ottaneet suuria harppauksia eteenpäin viime vuosina. Nämä kuulokkeet ovat valovuosia aikaisemmin testaamiani langattomia kuulokkeita edellä. Creative on saanut aikaiseksi langattoman tuotteen, joka on suunnattu pelaajille. He ovat onnistuneet kohtaamaan suurimman osan tärkeimmistä vaatimuksista. Heille on tosin jäänyt joitakin asioita miettimättä kunnolla. Varsinkin käytettävyydessä on parantamisen varaa.

  Käyttäjälle, joka käyttää kuulokkeita vain satunnaisesti, nämä kuulokkeet voivat olla varsin hyvä ratkaisu. Vähemmän johtosotkuja, kohtalainen äänenlaatu ja suhteellisen hyvin toteutettu 3D-äänimaailma kuuluvat näiden kuulokkeiden vahvuuksiin. Mikäli käytät aktiivisesti sekä kuulokkeita että kaiuttimia, en voi suositella näitä kuulokkeita.


  Lisätietoja

  Creative

  Aiheeseen liittyvät artikkelit Metkussa  Steelseries Siberia Full-Size Headset

  Steelseries Siberia Neckband

  Project: GhettoBlaster

  LOGiWOOD

  Osallistu keskusteluun. Artikkeliin liittyvä viestiketju foorumissa.
  • 13.11.2008 22:40 pxhza

  • Itse olen tykästynyt Sennheiser RS130 -kuulokkeisiin, niissä ei tosin ole tuota mikrofonia, mutta musiikin kuunteluun ja elokuvien katsomiseen erinomaiset.


  Sivut:  1 2 3 4 5 


   
    Content in english!
    Sisältö suomeksi!

   Google

   .:Back to top Bandwidth by Mpoli

  Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
  All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
  All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy