MetkuMods

Fractal Design Define XL

Kustannustehokas ja varsin hiljainen kotelo

Kirjoittaja: Jouni 'Jipa' Vasama
Julkaistu: 28.02.2011
Valmistaja: Fractal Design
Tuoteryhmä: Kotelot
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

Hieman yli vuosi sitten Fractal Design tuli tunnetuksi julkaisemansa Define R2-kotelon myötä. Kotelosta tuli erityisen suosittu hiljaista kokoonpanoa rakentavien keskuudessa, mutta sen hillityn tyylikäs ulkonäkö ja edullinen hinta tekivät siitä hyvän valinnan myös muille kotelon ostajille. Tämän varsin onnistuneen julkaisun jälkeen R2 on jo ehtinyt päivittyä R3-malliin ja merkki on myös julkaissut täysin uuden Define XL-mallin. Uutuus vastaa ominaisuuksiltaan R2/R3-mallia, mutta on kooltaan huomattavasti isompi. Eiköhän oteta selvää onko uusi kotelo yhtä hyvä kuin aiemmat!

 

Pakkaus & Speksit

 

Fractal Design Define XL - Kustannustehokas ja varsin hiljainen kotelo
 

  • 4x 5,25” ulkoista asemapaikkaa, mukana adapteri 3,5" asemalle
  • Tukee mini-itx, micro ATX, ATX ja E-ATX emolevyjä
  • 10 kiintolevykelkkaa, joista neljä irroitettavassa kehikossa kotelon yläosassa (Näytönohjaimelle 330 mm tilaa kehikon kanssa ja 480 mm ilman) Loput kuusi paikkaa alaosassa kiinteässä kehikossa
  • Kotelossa valmiiksi asennettuna kaksi 140 mm ja yksi 180 mm tuuletin. Etulevyn 140 mm tuulettimilla irroitettava, pestävä pölysuodatin. Mukana myös PCI-paikkaan asennettava tuuletinsäädin.
  • Kiinnityspaikat lisäksi 120 ja 140 mm etutuulettimille, sekä yhdelle 120/140 mm kylkituulettimelle
  • Molemmissa kyljissä valmiiksi asennettu kerros vaimennusmattoa
  • Etulevyn liitännät: 4x USB 2.0, 1x eSATA ja Audio I/O
  • Kotelon ulkomitat (LxKxS): 232x560x561.3mm
  • Paino: 17.95kg

Kotelo saapui testiimme pakattuna pääväriltään mustaan pahvilaatikkoon. Laatikon kyljessä komeilee kotelon layoutin näyttävä sisäkuva, jossa on korostettuna erinäisiä ominaisuuksia. Toiselta kyljeltä puolestaan löytyy kuva kotelon etulevystä ja päädyistä tuotteen tekniset tiedot. Ensimmäinen asia jonka laatikkoa käännellessä huomaa on kotelon järkyttävä paino.

Teknisistä tiedoista paljastuu että XL tosiaan on nimensä mukaan iso, 560 mm korkeus ja syvyys ei ole aivan Corsair D800:n luokkaa, mutta pääsee lähelle. Vastineeksi isolle koolleen kotelo tarjoaa tuen E-ATX-kokoisille emolevyille ja peräti kymmenelle kiintolevylle. Myös jäähdytys on speksien valossa kunnossa, joten XL:n pitäisi sopia myös kuumana käyville kokoonpanoille.

 

Bundle

 

Fractal Design Define XL - Kustannustehokas ja varsin hiljainen kotelo
 

Bundlena kotelon mukana tulee todella lyhyt manuaali, pussillinen ruuveja, 5,25" paikan suojus, jossa on reikä ulkoiselle 3,5" asemalle, muutama nippuside, sekä PCI-paikkaan asennettava tuuletinsäädin.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy