MetkuMods

Fractal Design Define XL

Kustannustehokas ja varsin hiljainen kotelo

Kirjoittaja: Jouni 'Jipa' Vasama
Julkaistu: 28.02.2011
Valmistaja: Fractal Design
Tuoteryhmä: Kotelot
In English In English
Suomeksi Suomeksi
 

Define XL - sisältä

 

Fractal Design Define XL - Kustannustehokas ja varsin hiljainen kotelo
 

Kyljen irroittaminen paljastaa kotelon sisäisen rakenteen. Ulkopuolen tapaan myös sisukset on maalattu mustaksi lukuunottamatta kiintolevykelkkoja, PCI-suojia ja tuuletinten lapoja, jotka lisäävät vähän väriä kokonaisuuteen.

Kotelo on siis jaettu kahteen osastoon, joista alemmassa on virtalähde ja kuusi kiintolevypaikkaa, kun taas ylemmässä on kaikki muut. Yläosa näyttää muuten melko perinteiseltä, mutta sen kattoon on sijoitettu vinoon asennettu 180 mm tuuletin, joka puhaltaa ilmaa muovisen ilmanohjurin kautta ulos takalevystä. Emolevykelkassa on reilusti kumisia läpivientejä kaapeleille.

 

Fractal Design Define XL - Kustannustehokas ja varsin hiljainen kotelo
 

Ylemmän osaston kiintolevykehikon voi joko kääntää 90 astetta tai irroittaa tarvittaessa kokonaan, jolloin näytönohjaimille saa vielä lisää tilaa. Alemmat kehikot puolestaan on niitattu kiinteästi paikalleen. Tämä on hieman omituista, sillä alemmat kehikot voivat haitata pisimpien virtalähteiden asennusta, eivätkä kaikki käyttäjät suinkaan tarvitse edes kuutta kiintolevypaikkaa.

 

Fractal Design Define XL - Kustannustehokas ja varsin hiljainen kotelo
 

Emolevykelkan taustapuoli on hyvä esimerkki siitä, miten kaapeleiden järjestely tehdään oikein. Johtojen läpivientien lisäksi kiintolevypaikkojen taustat on jätetty avoimiksi, joka helpottaa asennusta. Nippusiteille on myös muistettu tehdä riittävästi ankkurilenkkejä, jotka helpottavat huomattavasti kaapelien niputtamista. Myös prosessorijäähdyttimen asennusta varten on tehty riittävän iso asennusaukko. Ainut miinuspuoli koko taustapuolessa on virtalähteen kaapeleille tehty iso läpivienti, jonka pitäisi olla mahdollisimman lähellä kiintolevykehikkoa, jotta pisimmätkin virtalähteet mahtuisivat kunnolla paikoilleen.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy