MetkuMods

Gainward 285GTX

Loistava suoriutuja!
 
Kirjoittaja: Toni 'HaoKi' Siik
Julkaistu: 05.02.2009
Valmistaja: Gainward
Tuoteryhmä: Näytönohjaimet
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

Näytönohjainarvostelumme ovat olleet hieman AMD painoitteisia lähiaikoina, joten on hienoa saada taas jotain Nvidialta verrattavaksi. Saadakseen kruununsa takaisin AMD:ltä, Nvidia on jälleen tuonut muutaman uuden tuotteen kilpailemaan tehokkaimman näytönohjaimen tittelistä. 280GTX:n jäätyä HD4870X2:sen jalkoihin, Nvidian piti kehitellä jotain uutta. Aivan kuten AMD, Nvidia päätti hyödyntää kahta grafiikka-piiriä samassa kortissa kärkipaikan tavoittelussa. Tämä olisi voinut olla melkoinen saavutus varsinkin vanhemmalla GT200-piirillä, joka kävi melko kuumana jo yksistään, joten kahden piirin kortti olisi luultavasti muistuttanut enemmän grilliä kuin näytönohjainta. GT200b-piiri oli heidän ratkaisunsa tähän ongelmaan sillä halvempien valmistuskustannusten lisäksi, tämä piiri käy hieman viileämpänä paremman valmistustekniikan ansiosta. AMD päätyi käyttämään kyseistä 55 nm teknologiaa jo RV770 kanssa viime kesänä ja Nvidia on ny seurannut perässä GT200b piirinsä kanssa. Käytännössä GT200b on kokolailla vain kutistettu GT200 jota on hieman hienosäädetty.

Arvostelimme 280GTX:n viime heinäkuussa jolloin se oli koko kulmakunnan nopein kortti. Tänään meillä on siitä hieman uudistettu versio, 285GTX. Tällä kertaa kyseessä ei tosin ole kaikista nopein näytönohjain, sillä se jää isoveljensä, 295GTX:n varjoon. 295GTX perustuu samanlaiseen sandwich-rakenteeseen joka nähtiin jo 9800GX2:sessa. Kaikesta huolimatta 285GTX on suunniteltu kilpailemaan HD4870X2:sen kanssa, joten siitä löytyy aivan varmasti potkua.

Pakkaus

 

Gainward 285GTX
 

Tästä näemme miltä myyntipakkauksen etu- ja takapuoli näyttävät. Pakkaus on hieman normaalia isompi joka tarkoittaa joko sitä, että joko kortin bundle on normaalia isompi, tai sitten Gainward on pakannut mukaan hieman väljehtynyttä ilmaa.

Bundle

 

Gainward 285GTX
 

Suuresta laatikosta huolimatta Gainward ei ole pakannu mukaan mitään normaalista poikkeavaa. Bundlen mukana toimitetaan ajuri-cd, manuaali, dongle komponenttia jne varten., virta-adapteri, DVI -> VGA ja DVI -> HDMI adapterit ja lopulta vielä SPDIF-johto jonka avulla ääni saadaa kulkemaan HDMI-johdon kautta.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy