MetkuMods

Gainward Bliss 9800GX2

Erittäin vauhdikas pelinäytönohjain.
Kirjoittaja: Jouni 'Jipa' Vasama
Julkaistu: 19.05.2008
Valmistaja: Gainward
Tuoteryhmä: Näytönohjaimet
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

Aina silloin tällöin markkinoille ilmestyy näytönohjainmalleja, joissa on useampi suoritin. Nvidian edellinen versio aiheesta oli 7950GX2, joka ilmestyessään oli kiistatta aikansa nopein kortti, mutta joka jäi pian julkaistun 8800GTS:n varjoon. Jotkut valmistajat ovat yrittäneet myös tehdä omia useamman GPU:n viritelmiä, mutta nämä eivät koskaan ole kunnolla saaneet kannatusta. Nyt Nvidia on jälleen julkaissut uuden kahden GPU:n korttinsa - 9800GX2:n. Kyseessä on malliston lippulaiva, jossa yhteen korttiin on ahdettu kaksi SLI-tilassa toimivaa G92-ydintä. Tällaisen ratkaisun etuna on, että SLI:n toimiminen ei vaadi emolevyltä erillistä SLI-tukea, vaan korttia voi käyttää kaikkien PCI-e-emolevyjen kanssa. Tässä artikkelissa perehdymme Gainwardin 9800GX2-korttiin ja testaamme kuinka tehokas uusi tulokas todella on.

Gainward Bliss 9800GX2

 

Gainward Bliss 9800GX2
 

Kortin paketti on kannen kuvaa myöten saman lainen kuin aiemmin testaamamme Gainwardin 8800GT:n. Paketissa ei ole kuvia itse kortista, mutta tämän hintaisesta kortista puhuttaessa ostajan olettaisi jo tietävän melko tarkkaan mitä hän on saamassa. Vaikka 9800GX2 onkin markkinoiden suurimpia näytönohjaimia, olisi Gainwardin valtavassa laatikossa tilaa ainakin kolmelle tällaiselle kortille.

Bundle

 

Gainward Bliss 9800GX2
 

Gainwardin kortin mukana toimitettavien oheistarpeiden määrä on minimaalinen, mukaan on laitettu vain ajuriCD, käyttöohje, Tomb Raider Anniversary-peli, DVI-VGA-adapteri, lyhyt johto äänien saamiseksi HDMI-liittimelle ja adapterijohto komponentti-, komposiitti- ja svideo-signaaleille. Tämä adapteri on vähintäänkin yllättävä lisä, sillä kortissa ei ole adapterin tarvitsemaa liitintä! Toisaalta näitä adaptereita toimitetaan kaikkien muiden ohjaimien mukana, joten tehtaalla on luultavasti käynyt vain pieni kämmi testikappaleen laatikkoa pakatessa.

Niinikään yllättäen ja myös valitettavasti Gainward ei ole sisällyttänyt oheistarpeisiin virta-adapteria. 9800GX2 tarvitsee toimiakseen 6- ja 8-pinniset PCI-e-virtajohdot, joista 8-pinnisiä ei ole vähääkään vanhemmissa virtalähteissä. Esimerkiksi rutkasti palkintoja voittaneesta Corsairin HX620-virtalähteestä puuttuu tarpeellinen liitin, vaikka kyseinen poweri tehojensa puolesta riittäisi todennäköisesti kahdellekkin kortille.
Sivut:  1 2 3 4 5 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy