MetkuMods

AMD 890GX
Gigabyte vs. ASRock

Kaksi emolevyä AMD:n 890GX-piirisarjalla

Kirjoittaja: Jouni 'Jipa' Vasama
Julkaistu: 27.07.2010
Tuoteryhmä: Emolevyt
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

Emme ole testanneet kovin montaa emolevya, mutta kun AMD julkaisi uudet 8-sarjan piirisarjansa, päätimme ottaa selvää mitä uutukaisella on tarjota. AMD:n nykyiset huippupiirisarjat ovat 890FX ja 890GX, joista ensin mainittu on varsinainen lippulaiva ja jälkimmäisessä erona on sen sisältämä integroitu näytönohjain.

 

AMD 890GX

 

AMD 890GX<br>Gigabyte vs. ASRock - Kaksi emolevyä AMD:n 890GX-piirisarjalla
 

Mitä uutta 890GX + SB850-sarja siis tarjoaa? Ensinnäkin AMD ehti saamaan piirisarjaansa S-ATA 6 Gbps-tuen ennen Inteliä. Muita uusia ominaisuuksia ovat integroitu Radeon HD4290-näytönohjain ja joko yksi PCI-e x16 tai kaksi x8-liitintä.

On mielenkiintoista nähdä kuinka tehokas kyseinen näytönohjain on, sillä ainakin paperilla sen pitäisi olla selvästi tehokkaampi kuin aiempien integroitujen. Oikeastaan ainut asia joka piirisarjasta puuttuu on USB3-tuki, joka toisaalta on molemmissa tämän arvostelun emolevyissä, kuiten useimmissa muissakin, hoidettu erillisellä NECin valmistamalla ohjainpiirillä.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy