MetkuMods

Logitech G15 Rev2

Pelinäppäimistö LCD-näytöllä
Kirjoittaja: Jouni 'Jipa' Vasama
Julkaistu: 08.01.2008
Valmistaja: Logitech
Tuoteryhmä: Syöttölaitteet
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

Alkuperäisen G15:n arvostelusta tuli sopivasti kaksi vuotta täyteen, kun Logitech julkaisi uuden version kyseisestä pelinäppiksestä. Ominaisuudet ovat pääpiirteittäin pysyneet samana, LCD-näyttö, USB-hubi ja taustavalot ovat säilyneet listalla, mutta myös joitakin muutoksiakin on tehty. Niihin koetamme pureutua seuraavien sivujen aikana.

Pakkaus

 

Logitech G15 Rev2
 

Paketin väriteema on tyypillistä Logitechia: mustaa ja vihreää. Pakkauksen kaikilta sivuilta löytyy tietoa näppäimistöstä ja suuria kuvia, joten ostaja todella näkee mitä on saamassa.

Bundle

 

Logitech G15 Rev2
 

Bundle on erittäin minimaalinen: vain ajuri-CD sekä asennusohje ja tärkeää tietoa. Molemmat lehtiset on painettu usealla kielellä (mukaanlukien suomi), mutteivät sisällä mitään olennaista. G15:n asentaminen ei vaadi mitään sen kummempia taikatemppuja, USB-johto vain kytketään koneeseen ja CD:ltä asennetaan ajurit ja ohjelmisto.

Näppäimistön mukana toimitetaan erillinen paikalleen napsahtava rannetuki. Ilman tätä tukea näppäimistön syvyys on 21,5 cm ja tuen kanssa noin 26 cm. Nämä mitat ovat vain senttimetrin suuremmat kuin verrokkina käytetyn Logitechin perusmallin Internet Pro Keyboardin vastaavat.

G15 Rev2

 

Logitech G15 Rev2
 

Logitech G15 Rev2

Varsinaisen näppäimistöosan layout on tuttu ja turvallinen: näppäimet ovat normaalin kokoisia ja oikeilla paikoillaan. Vasemmassa päädyssä on kuusi G-makronäppäintä ja vasemmassa ylänurkassa kolme M-näppäintä, jotka nostavat käytettävien makronäppäinten määrän kahdeksaantoista. M-näppäinten vieressä on MR-näppäin, jolla makroja voidaan nauhoittaa lennossa ja sen oikealla puolen liukuva kytkin, jolla saa poistettu Windows-näppäimet käytöstä pelatessa. Keskellä yläreunaa on G15:n erikoisuus - LCD-näyttö. Sen ympärillä on kuusi harmaata mediasoittimen ohjaamiseen käytettävää nappia, sekä viisi itse LCD:n käyttöön liittyvää painiketta. Edelleen myötäpäivään reunaa kierrettäessä seuraavana on harmaa mute-näppäin ja vielä viimeisenä taustavalon säätöön käytettävä painike. Scroll-, num- ja capslockien merkkivalot ovat omalla paikallaan ja niiden alla komeilee vielä taustavalaistu G15-logo.

Makronäppäinten määrää vähentämällä Logitech on onnistunut kaventamaan näppäimistöä edellisestä versiosta noin viisi senttiä. Pidän tätä hyvänä uudistuksena, sillä tämän lyhyemmän mallinkin mahduttaminen hiirimaton kanssa vierekkäin tuottaa vaikeuksia. Väriteemana on säilynyt harmaa-musta, mutta taustavalon väri on vaihtunut sinisestä oranssiksi. Jälleen uudistus, josta pidän, mutta joka on täysin makuasia.
Sivut:  1 2 3 4 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy