MetkuMods

Logitech G15
pelinäppäimistö

Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 06.12.2005
Valmistaja Logitech
Tuoteryhmä: Näppäimistö
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Valoilla

 


Valot päällä

Käyttäjä voi siis valita haluamansa taustavalon kirkkauden joko näppäimistön pikanäppäimellä tai käyttämällä Profileria ja sen liukupalkkeja. LCD-näytölle Profilerista löytyy myös säätö kontrastille.

MR-näppäimen taakse syttyy valo vasta, kun sitä on painettu kerran. Softapainikkeissa ei ole puolestaan valoja lainkaan. Tämä on sinällään harmi sillä näitä näppäimiä tarvii pimeässä siinä missä muitakin. Ainakaan minä en näe syytä miksi ne on jätetty pois valaistujen listalta.

Yhteenveto


PLUSSAT
 • Innovatiivinen LCD-näyttö
 • Mukana tuleva SDK-paketti
 • 18 G-näppäintä
 • 2 porttinen USB-hubi
 • Tyylikäs ulkonäkö

 • MIINUKSET
 • LCD:stä ei oteta kaikkea hyötyä


 • Award
  "Toimituksen valinta"

  Joten siinäpä se; viimeisin lisäys Logitechin pelinäppäimistöjen arsenaaliin. Uskonkin, että moni pelaaja näkee tässä näppäimistössä paljon hyvää. Kuinka paljon sitten loppupeleissä G15 pystyy parantamaan kenenkin tuloksia tai pelikokemusta riippuu paljolti peleistä mitä käyttäjä pelaa. Pasianssin pelaajat tuskin hyötyvät tästä tuotteesta niin paljoa kuin esimerkiksi roolipelien tai tiettyjen 3D-räiskintäpelien pelaajat.

  Henkilökohtaisesti pidin ohjelmoitavaa LCD-näyttöä erittäin mielenkiintoisena. Koska koodaan paljon niin työaikana kuin vapaalla oli hauskaa tutustua tähän uuteen tuttavuuteen kokeillen mitä sillä saa aikaan. Omien ohjelmien teko ei siis ole mitenkään mielettömän vaikeaa vaikkakin dokumentoinnin puutteiden vuoksi alku voi olla noviisille hiukan hankalaa. Mutta mikäpäs sen palkitsevampaa kuin koodailla softa jolla voi hallita vaikka oman MP3 ja videokirjaston soittolistoineen suoraan softapainikkeilta tai vaikka toteuttaa moduli joka tuo näytölle viimeisimmät sähköpostit.

  Aika näyttää kuinka suosittu näppäimistöstä tulee ja kuinka hyvä ohjelmistotuki sille löytyy. Ehkäpä pelitalot eivät tämän mallin takia koodaa tukea peleihinsä mutta jos Logitech saa pidettyä idean pinnalla ja muut valmistajat liittyvät leikkiin mukaan, kuka tietää miten tulevaisuudessa pelataan. Logitech on tuonut markkinoille jo muutaman muunkin näppäimistön/desktopin josta löytyy LCD-näyttö, joten toivottavasti se kielii heidän sitoumuksestaan saada tämä teknologia käyttöön laajemmalti ja pidemmällä aikajänteellä. Olisi varsin ikävä nähdä tämä vain teknologiademona ja hetken huumana.

  Päätin antaa G15:sta Toimituksen Valinta -tittelin sen innovatiivisten ratkaisujen vuoksi; erityisesti LCD-näytön ja G-näppäinten. Käytettäessä G15:sta tavalliseen kirjoitustyöhön, sen tuntuma ei poikkea muista näppäimistöistä juuri lainkaan. Tätä ei pidä ottaa kuitenkaan huonona asiana sillä uudet käyttäjät ovat heti kuin kotonaan sen kanssa. Ja tämähän jättää hyvin aikaa G15-pelinäppäimistön tarjoamien uusien ominaisuuksien testaamiseen.

  Update 16.12.2005

  Lukijoilta tuli pyyntöjä tarkistaa näppäimistöstä ja mukana tulleesta softapaketista muutama yksittäinen asia. Näppäimistön osalta pyydettiin tutkimaan montaako yhtäaikaista näppäimenpainallusta G15 pystyy hanskaamaan. Kokeilun pohjalta voidaan sanoa, että kuutta (6) näppäintä. Jos pohjaan painetaan seitsemän tai useampaa näppäintä samanaikaisesti, jättää järjestelmä rekisteröimättä kaikki painallukset. Ohjelmiston osalta todetaan, että SDK tukee vain Windows ympäristöä. Linuxille ei tule, ainakaan pakkauksen mukana mitään ohjelmistoja/koodia.

  Kysymyksiä, kommentteja? Vieraile MetkuModsin forumilla.

  Lisätietoja

  Logitech

  Aikaisemmat, aiheeseen liittyvät artikkelit Metkussa

  Arvostelut:
   - BTC 6300CL EL-valaistu näppäimistö

  Modit:
   - Vilkkuvalot
   - Näppisspotti  Sivut:  1 2 3 4 5 


   
    Content in english!
    Sisältö suomeksi!

   Google

   .:Back to top Bandwidth by Mpoli

  Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
  All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
  All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy