MetkuMods

Matrix Orbital MX610

PLED-näyttömoduli USB-liitännällä.
Kirjoittaja: Antti Hakala
Julkaistu: 06.06.2006
Valmistaja: Matrix Orbital
Tuoteryhmä: Modaus
In English In English
Suomeksi Suomeksi

LCDC

 


LCDC käynnistettynä

LCDC:n käynnistyttyä käyttäjä saattaa hämääntyä luulemaan, että kyseessä on yksinkertainen ja rajoittunut ohjelma. Pienen tutkiskelun jälkeen käy ilmi, että se 'winampin taajuuskäppyrä' ei aivan minuutissa ruudulle tule ilmestymään ja sen tuottaminen vaatii hiukan opiskelua. Nopeimman oppimistuloksen takaa kokeilun, MO:n forumin ja manuaalin lueskelun yhdistelmä. Matrix Orbital on joutunut valitsemaan matalan oppimiskynnyksen ja monipuolisuuden väliltä päätyen jälkimmäiseen vaihtoehtoon. Mielestäni ratkaisu on oikea, sillä tällaista näyttöä ei varmasti täysin aloittelija osta, jo pelkän hinnankin takia. LCDC ei siis sisällä mitään 'show winamp on screen' -taikanappulaa.

Pienikokoinen ikkuna ja pari nappulaa eivät heti paljasta, kuinka monipuolisesta työkalusta on kyse. Tässä perusnäkymässä tärkeimmät painikkeet ovat start display sekä screen builder. Näiden nappien kautta rakennetaan näytettävä data sekä käynnistetään näyttö käyttöä varten. Configure-valikko tulee tutuksi, varsinkin jos aikoo käyttää MX610-modulia tuulettimien ohjaukseen lämpötilojen perusteella. Ikkunan alareunan kuvakekokoelma kertoo, mitkä pluginit ovat ladattuina milläkin hetkellä. Pluginien tarkoitus on tehdä mahdolliseksi erilaisten tietojen saaminen näytön käytettäväksi. Esimerkiksi wa2- ja wa3-pluginit osaavat kaivaa esiin Winampin tarjoamia tietoja kappaleen nimestä ja kestosta. Pluginit toimivat siis eräänlaisena yhdyskäytävänä tietokoneen ja näytön välillä.

Screen builder

Screen builderilla rakennetaan nimensä mukaisesti sisältö näytölle. Näyttöruutujen luominen muistuttaa melkoisesta alkeellista ohjelmointia, joskin käskyjä valitaan hiirellä ja ideaan pääse nopeasti sisään jo pelkäästään yrityksen ja erehdyksen kautta. Aikaa tämän vaiheen opetteluun kannattaa silti varata reilusti, mutta jo yhden illan testailulla saa tuloksia aikaan. Parhaat apuvälineet tässä vaiheessa ovat maalaisjärki ja kärsivällisyys.

 


Screen builder

Screen builderissa luodaan nimellä varustettuja screenejä, jotka sitten vaihtuvat varsinaisella näytöllä. Jokaiselle screenille voi määritellä ajan, kuinka kauan sitä näytetään sekä erilaisia ehtoja, jolloin tietty screeni jätetään näyttämättä. Kuvassa näkyy eri nimisiä screenejä ja nimestä voikin jo päätellä, mitä eri screenit näyttävät näytöllä. Myös screenien kesto ja skip screen ehdot näkyvät.

 


Asetukset

Kuvan tilanteessa valittuna on play-niminen screeni. Huomaa screen skip kohdassa lukeva plugin not active. Käytännössä tästä seuraa se, että mikäli Winamp ei ole käynnissä, tätä näkymää ei näytetä. Vastakohtaisesti clock-screeniä taas ei näytetä, mikäli Winamp on päällä. Näin näyttö saadaan toimimaan järkevästi ja näyttämään jokaisessa tilanteessa juuri haluttuja tietoja. Oma screenivalikoimani näyttää sekalaista tietoa koneen ollessa idlenä aina kellonajasta kovalevyjen vapaaseen tilaan. Winampin käynnistäminen sulkee muut näkymät ja vain soivan kappaleen tietoja näytetään graafisen taajuuskuvaajan kanssa.

Screenien vaihtoon voidaan määritellä erilaisia efektejä aina tyylikkäästä häivytyksestä monimutkaisiin vilkkuviin ja välkkyviin virityksiin. Ikävä puolena mainittakoon se, että vaihdos pysäyttää näytöllä olevan liikkeen. Juuri, kun hieno fade alkaa, niin Winampin kuvaajapalkit jähmettyvät paikalleen: harmillista.
Sivut:  1 2 3 4 5 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy