MetkuMods

Matrix Orbital MX610

PLED-näyttömoduli USB-liitännällä.
Kirjoittaja: Antti Hakala
Julkaistu: 06.06.2006
Valmistaja: Matrix Orbital
Tuoteryhmä: Modaus
In English In English
Suomeksi Suomeksi

LCDC jatkuu

 


Tekstit

Kuvassa näkyvälle text-riville voi kirjoittaa mitä tahansa tekstiä, joka voidaan näyttää näytöllä. Rivillä näkyy koodintapaista merkkijonoa, joka tässä tapauksessa näyttää Winampissa soivan kappaleen nimen ja keston. Tällaista koodia ei tarvitse opetella ulkoa vaan riittää, että painaa rivin oikean laidan vinoneliöllä varustettua nappia. Painike avaa valikon jonka kautta hiirellä valitaan eri pluginien tarjoamaa tietoa; alemman kuvan tapauksessa wa3-pluginistä.

Tällä tavalla saadaan Winampista parhaillaan soivan biisin nimi näytölle. Kun löytää sopivan tiedon, sitä tuplaklikataan, jolloin valinta muuttuu valmiiksi koodiksi. Mahdollista näytettävää tietoa löytyy uskomattoman paljon ja erilaisten yhdistelmien kokeiluun jää melkeinpä koukkuun. Siinä vain on jotakin maagista nähdä säätämisen tulokset rullaamassa MX610:n Pled-näytöllä.

Tapahtumat

Juuri kun luulee päässeensä sinuiksi ohjelman kanssa, huomaa että screen builder tarjoaa lisäksi events (tapahtumat) valikon. Valikko on hyvin samankaltainen itse screen osion kanssa ja sen kanssa pääse nopeasti vauhtiin, jos screenien rakentelu on hallussa. Kuvassa valittuna oleva eventti; nuoli oikealle, vaihtaa Winampissa soivaa kappaletta jos näytön fyysisistä näppäimistä painaa nuolta oikealle.

Tämä toiminto on määritelty varsin yksinkertaisesti. Event-riville saadaan vinoneliönappulasta jälleen suuri määrä eri tilanteita, joissa jotain halutaan tapahtuvan. Tähän valitsin tapahtuman ehdoksi keypadin painalluksen. Sen jälkeen määritellään, mitä näppäintä pitää painaa tapahtuman laukaisemiseksi. Viimeiseksi pitää vielä määritellä, mitä tapahtuu, jos tapahtuman ehdot täyttyvät. Vinoneliöstä valitaan wa3-pluginin tarjoamista vaihtoehdoista next track. Yhden eventin kasaamisen jälkeen systeemi tuntuu erittäin loogiselta ja täysin uudet vaihtoehdot odottavat käyttäjäänsä.

 


Tapahtumat

Ehtoihin voi määritellä paljon muutakin kuin näppäinten painalluksia, vaikkapa jonkin kovalevyn täyttymisen jne. Lisäksi voidaan käyttää vaikkapa lämpötila-anturien tarjoamaa dataa jonkin tapahtuman laukaisuun. Lisäksi suoritettavan toimenpiteen ei tarvitse olla tietokoneen sisällä tapahtuva, vaan tapahtuma voi laukausta vaikkapa jonkin tuulettimen tai gpo:n toimintaan. Käytännössä siis vaikka sytyttää yhden ledin, mikäli jotain tapahtuu. Erikseen hankittavissa oleva kolmen ledin paneeli on omiaan toimimaan merkkivalokäytössä, vaikkapa ilmoittamaan ylikuumenemisesta tai saapuneesta sähköpostista. Esimerkkinä ledien tilalle voi laittaa vaikkapa releen joka käynnistää kahvinkeittimen kello 8:00 aamulla. :)
Sivut:  1 2 3 4 5 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy