MetkuMods

NZXT Phantom 410

Kotelo hyvillä jäähdytysmahdollisuuksilla

Kirjoittaja: Jouni 'Jipa' Vasama
Julkaistu: 02.04.2012
Valmistaja: NZXT
Tuoteryhmä: Kotelot
In English In English
Suomeksi Suomeksi
 

Lämmöt

 

NZXT Phantom 410 - Kotelo hyvillä jäähdytysmahdollisuuksilla
 

Phantom 410 suoriutui hyvin lämpötesteissä, pitäen kaikkien komponenttien lämmöt maltillisissa lukemissa tuuletinsäätimen molemmilla ääriasennoilla. Suorittimen lämpötilat olivat lähes identtiset Switch 810-mallin kanssa ja näytönohjaimen lämpötila oli, tuulettimen pyöriessä 40% nopeudella (2500 RPM), 87- tai 89 C kotelotuulettimista riippuen.

Kun vielä pidetään mielessä jäähdytyksen laajennettavuus, voi Phantom 410:stä tehdä todella tehokkaan ilmajäähdytteisen kotelon. Toinen tuuletin etulevyssä laskisi varmasti entisestään kiintolevyn lämpötilaa ja kylkeen asennettu puhallin puolestaan vaikuttaisi näytönohjaimen lämpöön. Sisäänrakennetun tuuletinsäätimen ansiosta koneen saisi halutessaan myös hiljaiseksi, mutta tuulettimia lisätessä pölysuodattimien puute kävisi vielä suuremmaksi ongelmaksi.

 

Melu

 

NZXT Phantom 410 - Kotelo hyvillä jäähdytysmahdollisuuksilla
 

Kotelon mukana toimitetaan kaksi 120- ja yksi 140 mm tuuletin, joista jälkimmäisessä on siniset ledit. Täydellä nopeudella nämä siirtävät huomattavan määrän ilmaa ja myös pitävät selvästi kuultavaa huminaa. Ilmavirran suhinaa lukuunottamatta ylimääräisiä rutinoita tai resonansseja ei kuitenkaan kuulu ja tuuletinsäätimen ala-asennolla kotelo onkin mukavan hiljainen. Kaikkien tuuletusreikiensä kanssa Phantom 410 ei toki ole hiljaisen koneen rakentajan ensimmäinen kotelovaihtoehto, mutta lämpötilat huomioiden se ei myöskään ole kohtuuttoman äänekäs.Yhteenveto


PLUSSAT 
 • Persoonallinen ulkonäkö
 • Tuuletinsäädin
 • Jäädytyksen laajennettavuus

  MIINUKSET 
 • Ei pölysuodattimia
 • Hieman 'muovinen'
 • Ahdas runko
 • Award
  Hopeaa!


  Alkuperäinen Phantom keräsi paljon kiitoksia arvosteluissa, joten oli NZXT:ltä looginen veto tehdä samoihin ominaisuuksiin ja tyyliin perustuva pienempi malli. Uutukainen onkin perinyt paljon isoveljeltään; persoonallinen muotoilu ja tuki pisimmillekin näytönohjaimille tekevät siitä monelle houkuttelevan vaihtoehdon.

  Phantom 410:n suurin miinus on pölysuodattimien puute. Kotelossa on jo vakionakin kolme tuuletinta ja halutessaan tuulettimien lukumäärän voi kasvattaa kuuteen, ilmaa siirtyy ja pölyä kertyy väistämättä. Toinen miinus tulee ahtaista sisätiloista. Runkoon kyllä mahtuu asentamaan kaiken tarpeellisen, mutta ulkomitat huomioiden se on silti yllättävän ahdas. Muovipanelit myös tuntuvat vähän halvoilta jos niitä kokeilee, vaikka normaalikäytössä ylimääräisiä räminöitä ei syntynytkään.

  Artikkelin kirjoitushetkellä NZXT Phantom 410:n listahinta on noin 100 euroa.


  Metku on Facebook

  Lisätietoja

  NZXT

  Aiheeseen liittyviä artikkeleja Metkussa  Silverstonetek GD07 -HTPC-kotelo

  Lian Li PC-7HX -kotelo

  Silvestonetek TJ04-E -kotelo
  Näytä kaikki arvostelut tästä kategoriasta.


   


  Sivut:  1 2 3 4 5 6 


   
    Content in english!
    Sisältö suomeksi!

   Google

   .:Back to top Bandwidth by Mpoli

  Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
  All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
  All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy