MetkuMods

NZXT Tempest

Hyvin ilmastoitu Miditorni.
Kirjoittaja: Jouni 'Jipa' Vasama
Julkaistu: 12.05.2008
Valmistaja: NZXT
Tuoteryhma: Tietokonekotelo
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Melu ja lämpötilat

 

NZXT Tempest
 

Etulevyn ledituulettimet ovat pölysuodattimien vuoksi yllättävän himmeitä, mutta kyljen tuuletin loistaa kirkkaasti pimeässä huoneessa. Valitettavasti kuusi kappaletta 12 voltilla toimivaa tuuletinta tuottavat voimakkaan ilmavirran lisäksi huomattavasti melua, joten suosittelen tilaamaan samalla tuuletinsäätimen jos olet aikeissa ostaa Tempestin. Melu on pääosin ilmavirran suhinaa, joten sen luonne ei ole erityisen ärsyttävä, mutta kotelo on silti omaan makuuni turhan äänekäs. Kiintolevyillä ei liioin ole minkäänlaista värinän vaimennusta, joten etenkin niiden lukuäänet kuuluvat selvästi kotelon ulkopuolelle. Toisaalta NZXT ei selvästi tähdännytkään Tempestillä hiljaisten koteloiden markkinoille, joten siirtykäämme lämpötilamittauksiin!

 

NZXT Tempest
 

Lämpötiloja verratessa verrokkikotelona toimi hiljainen Antec P180-kotelo, johon on vaihdettu kaksi Nexus D12SL-12 ("23 dB") tuuletinta ja yksi Sharkoonin valmistama Silent Systemfan ("21 dB") tuuletin. Mittausten ajan ilman lämpötila oli noin 21 C.

Merkittävin ero lämpömittauksissa on suorittimen rasituslämpö. P180:ssä ylikellotettu E6750 lämpeni 58 asteeseen asti, kun taas Tempestissä lämpö jäi maksimissaan 50 asteeseen. Tulos ei ole itsessään kovin yllättävä, sillä tempestissä Xigmatekin valtava siili on kahden 140 mm ja yhden 120 mm tuulettimen ympäröimänä. Myös kotelon lämpötila tipahti rasituksessa kahdeksan astetta, joskin testissä käytetyn Abit IP35:n lämpömittarin tarkka sijainti jää mysteeriksi. Kaikenkaikkiaan tulokset osoittavat, että NZXT kutsuu uutukaistaan ilmavirran kuninkaaksi ihan aiheesta.

Yhteenveto


PLUSSAT 
 • Hyvä ilmavirta
 • Pölysuodattimet


 • MIINUKSET 
 • Laatuongelmat
 • Meluisa
 •  


  Tässä vaiheessa kenenkään ei luulisi yllättyvän kun Editors Choice-palkinto jää Tempestiltä saamatta. Loppuvaikutelmaksi kotelosta jäi että NZXT koitti saada liian hienon kotelon aikaan liian vähällä rahalla ja lopputuloksessa jouduttiin joustamaan niin materiaalien kuin työnkin laadussa.

  Tempestin kantava ajatus vaikuttaa oikein toimivalta, kaksi tuulettimellista kiintolevykehikkoa, jotka voi ruuvata siihen kohtaan 5,25"-kehikkoa, mihin suinkin haluaa. Hyvä ilmavirta on myös plussaa etenkin kellottajille ja Tempest onkin varmasti yksi markkinoiden parhaiten tuuletetuista koteloista. Kyljen ikkuna ja ledituulettimetkin varmasti lukeutuvat plussiin joidenkin vaatimuslistalla ja herättävät huomiota laneilla. Pölysuodattimienkin osalta kaikki on kunnossa.

  Mutta hyvä ajatus kaatuu Tempestin kehnoon laatuun. Yksi kotelon myyntivalteista on asemien modulaarisuus, mutta kun se ei käytännössä toimi, on koko kotelo pettymys. Rogue-mallillaan NZXT osoitti osaavansa tehdä laadukkaita koteloita, joten Tempestinkin suhteen odotukset olivat korkealla. Allekirjoittanut ei yksinkertaisesti ymmärrä miksi valmistaja pilaa hyvillä tuotteilla saavutetun maineensa jollain Tempestin tapaisella pettymyksellä.
  Kysymyksiä, kommentteja? Vieraile MetkuModsin forumilla.

  Lisätietoja

  NZXT

  Aiheeseen liittyvät artikkelit Metkussa  NZXT Rogue

  Antec Mini P180

  Fusion Black 430 HTPC Case

  100% Passive Cooled Case  Sivut:  1 2 3 4 5 6 


   
    Content in english!
    Sisältö suomeksi!

   Google

   .:Back to top Bandwidth by Mpoli

  Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
  All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
  All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy