MetkuMods

Phanteks PH-TC14CS CPU-jäähy

Jäähy hyvällä värivalikoimalla

Kirjoittaja: Jouni 'Jipa' Vasama
Julkaistu: 15.04.2012
Valmistaja: Phanteks
Tuoteryhmä: Jäähdytys - Suoritin
In English In English
Suomeksi Suomeksi
 

Suorituskyky

Lämpötesteissä käytimme samaa LGA 1156-kantaista kokoonpanoa kuin aiemminkin. i7 870-prossu kellotettiin 3,8 GHz taajuudelle (19x200 MHz) ja Vcore oli 1,25 V (1,287 V mitattu). Näillä asetuksilla kokoonpano imee verkosta noin 70 W tehoa idlenä ja 277 W rasituksessa. Tasapuolisuuden nimissä käytimme samaa Phanteks PH-NDC-lämpötahnaa kaikkien coolerien kanssa ja testit suoritettiin heti asennuksen jälkeen. Huonelämpötila mitattiin jokaisen testin aikana ja tulokset on ilmoitettu 20 C ambient-lämpötilassa.

Eräs lukijamme myös lahjoitti testikäyttöömme parin Scythen Gentle Typhoon 1850 RPM-tuulettimia (D1225C12B5AP-15), joita tästedes käytämme referenssituulettimina cooleritesteissämme.

 

Phanteks PH-TC14CS CPU-jäähy - Jäähy hyvällä värivalikoimalla
 

Normaalit testiasetuksemme osoittautuivat liian vaativiksi tämän joukon ainoille top-down-malleille. Prosessorin lämpötila nousi rasituksessa nopeasti 90-asteeseen, joka sai sen throttlaamaan. PH-TC14CS:ää ja Noctuan NH-12L-mallia lukuunottamatta joukon muut coolerit ovat merkkien huippumalleja, joten mitään tasaväkistä kilpailua ei ollut odotettavissakaan. Seuraavaksi laskimme asetuksia ja ajoimme testit uudestaan.

 

Phanteks PH-TC14CS CPU-jäähy - Jäähy hyvällä värivalikoimalla
 

Käytettäviksi asetuksiksi muodostui 3,4 GHz (18x190 MHz) 1,212 Vcorella (1,245 V mitattu), joka pudotti lämmöntuottoa riittävästi että prosessori pysyi vakaana. Tässä testissä verrokkina toimi Noctua NH-L12 (arvostellaan pian), joka painii suunnilleen samassa sarjassa. Näistä kahdesta Phanteks osoittautui tehokkaammaksi vieden voiton 3,75 C erolla. Noctuaan mahtuu kiinni vain yksi 120 mm tuuletin, mutta tästä huolimatta eroa referenssituulettimia käytettäessä oli vain 4 C.

 

Melu

 

Phanteks PH-TC14CS CPU-jäähy - Jäähy hyvällä värivalikoimalla
 

PH-F140:t ovat jo tuttu näky testeissämme ja vaikuttavat kaikin puolin asiallisilta. Ensikosketuksen jälkeen mallin kierrosnopeus on hieman yllättäen noussut 1200 RPM:stä 1300 kierrokseen minuutissa, mutta testeissä tällä ei näyttänyt olevan käytännön eroa. Kyseessä on verrattain hiljainen tuuletin, jonka saa vielä hiljaisemmaksi mukana toimitettavalla PWM-adapterilla.Yhteenveto


PLUSSAT 
 • Jäähdytysteho (tämän tyyppiselle coolerille)
 • Sopii kapeampiinkin koteloihin
 • Toimitetaan kahdella hyvällä tuulettimella
 • Viisi värivaihtoehtoa

  MIINUKSET 
 • Asennus voisi olla helpompi
 • Award
  Hopeaa!


  Phanteks PH-TC14PE osoittautui yhdeksi markkinoiden parhaista ilmajäähyistä, joten odotukset olivat korkealla merkin tulevien tuotteiden kohdalla. Henkilökohtiasesti odotin seuraavan mallin olevan hieman pienempi tornijäähy, mutta tällainen top-down-mallikin on hyvä lisä tuotevalikoimaan. Ilman ylempää tuuletinta jäähy on 112 mm korkea, jonka ansiosta se mahtuu selvästi pienempiin koteloihin kuin isoveljensä. Molempia tuulettimia käytettäessä korkeutta kuitenkin on jo 140 mm, joka rajoittaa yhteensopivuutta matalien tai kapeiden koteloiden kanssa.

  Asennus on hyvin samantapainen kuin PE-mallissa, mutta tällä kertaa kiristysruuvit ovat ärsyttävästi siilen alla piilossa. Tämä on kuitenkin samalla ainut varsinainen ongelma jonka tuotteesta löysimme, eikä asennus tästä ongelmasta huolimatta ole mitenkään kohtuuttoman työläs. Jäähdytystehon puolesta arviointia vaikeuttaa suorien kilpailijoiden vähyys, mutta tämän malliseksi jäähdyttimeksi tehoa tuntuisi löytyvän hyvin.

  Jos siis etsit vaakamallista jäähyä, voi tämä olla hyvä valinta. Älä kuitenkaan anna kuvien hämätä, vaan tarkista että cooleri varmasti mahtuu koteloosi!

  Artikkelin kirjoitushetkellä PH-TC14CS -jäähyn hinta on noin 75 euroa.
  Metku on Facebook

  Lisätietoja

  Phanteks

  Aiheeseen liittyviä artikkeleja Metkussa  Antec KÜHLER
  H2O 620 & 920

  Corsair Hydro H100

  Phanteks PH-TC14PE -suoritinjäähy
  Näytä kaikki arvostelut tästä kategoriasta.


   


  Sivut:  1 2 3 4 


   
    Content in english!
    Sisältö suomeksi!

   Google

   .:Back to top Bandwidth by Mpoli

  Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
  All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
  All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy