MetkuMods

QPAD MK-sarjan mekaaniset näppäimistöt

Mekaanista toimintaa vaativaan käyttöön

Kirjoittaja: Jouni 'Jipa' Vasama
Julkaistu: 23.01.2012
Valmistaja: QPAD
Tuoteryhmä: Näppäimistöt
In English In English
Suomeksi Suomeksi
 

MK-80

 

QPAD MK-sarjan mekaaniset näppäimistöt - Mekaanista toimintaa vaativaan käyttöön
 

MK-80 on ollut markkinoilla jo jonkin aikaa, mutta koska emme ole aiemmin arvostelleet sitä, oli pelkästään loogista ottaa myös se verrokiksi samaan arvosteluun uutuuksien kanssa. MK-80 on pakattu samantyyliseen laatikkoon muiden mallien kanssa ja myös bundle on lähdes identtinen kahden muun mallin kanssa.

Myös fyysisesti MK-80 on lähes identtinen MK-50:n ja MK-85:n kanssa, siinä ei ole aivan yhtä montaa FN-toimintoa kuin MK-85:ssa, mutta numpadista löytyy säädöt taustavalolle. MK-80:ssa on myös USB-hubi ja läpiviennit äänille.

 

QPAD MK-sarjan mekaaniset näppäimistöt - Mekaanista toimintaa vaativaan käyttöön
 

Kaapeli on jälleen todella paksu ja jakaantuu ennen liitäntöjä, mutta tästä mallista puuttuu kankainen punos. Myös liitännöissä on eroa, sillä vaikka MK-80 onkin PS/2-liitäntäinen, on mukana myös USB-liitin hubin vuoksi. MK-50:n tapaan mukana tulee PS/2-USB-adapteri, mutta täysi NKRO toimii ainoastaan PS/2:n kautta.

 

QPAD MK-sarjan mekaaniset näppäimistöt - Mekaanista toimintaa vaativaan käyttöön
 

Vaikka MK-80 ulkoisesti näyttääkin samalta kuin kaksi muuta mallia, se eroaa tärkeimmältä ominaisuudeltaan – kytkimiltään. Toisin kuin muissa malleissa, käytetään tässä Cherry MX Blue-kytkimiä, joissa, toisin kuin punaisissa kytkimissä, on tuntuva naksahdus. Enemmän kuin mistään muusta, on kytkinten välisissä eroissa kyse makuasioista. Toiset pitävät punaisten kytkinten tasaisesta ja äänettömästä liikkeestä, kun taas osalle käyttäjille sinisten tuntuma on enemmän mieleinen.

 

QPAD MK-sarjan mekaaniset näppäimistöt - Mekaanista toimintaa vaativaan käyttöön
 

Testataksemme PS/2- ja USB-liitäntöjen välistä eroa, käytimme samaa Aqua’s Key Testiä ja tässä on tulos USB:n kautta. Ero MK-85:n täyteen NKRO:hon on selvä, sillä USB:n kautta kytkettynä MK-80 tukee ainoastaan kuutta samanaikaista painallusta. Vaativimmat käyttäjät epäilemättä arvostavat täyttä toiminnallisuutta USB:n kautta, mutta toisaalta kuusikin samanaikaista painallusta riittänee useille.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy