MetkuMods

Samsung 840 EVO SSD 750GB

Erittäin nopea levy suurella tallennuskapasiteetilla

Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 20.10.2013
Valmistaja: Samsung
Tuoteryhmä: Tallennus
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Samsung SSD 840 EVO

 

Samsung 840 EVO SSD 750GB - Erittäin nopea levy suurella tallennuskapasiteetilla
 

Samsung on ottanut varsin konservatiivisen lähestymistavan aseman ulkonäön osalta. Levyn pintaa ei korista värikkäät tarrat tai kirkkaalla värillä maalatut logot. Tämä on varmasti monen makuun vaikka harvassa kokoonpanossa levyä asennuksen jälkeen nähdäänkään.

 

Samsung 840 EVO SSD 750GB - Erittäin nopea levy suurella tallennuskapasiteetilla
 

Aseman pohjasta löytyy tarra ja siitä varsin tavalliset tiedot kuten tuotteen nimi, tyyppi, kapasiteetti jne.

 

Sisältä

Tavallisesti SSD-asemien sisään pääsee varsin helposti mutta Samsung on päättänyt tehdä asian astetta haastavammaksi. Kokonaisuutta pitää kasassa kolme varsin pientä torx-ruuvia ja näistä kaksi on vielä sijoitettu edellä mainitun tarran taakse.

 

Samsung 840 EVO SSD 750GB - Erittäin nopea levy suurella tallennuskapasiteetilla
 

Kuorien sisältä paljastuvat sisukset eivät näytä kovinkaan erikoisilta. Yksi yhtenäinen piirilevy, johon on integroitu ohjain ja muistipiirit. Ehkä yllättävintä on kuinka paljon tyhjää tilaa aseman sisältä löytyy. Tästä luonnollisesti kiitos aina vain kehittyvän piiriteknologian, joka mahdollistaa komponenttien paketoimisen aina vain pienempiin piireihin.

 

Samsung 840 EVO SSD 750GB - Erittäin nopea levy suurella tallennuskapasiteetilla
 

Piirilevyltä voimme tunnistaa Samsungin MEX-ohjainpiirin, joka hoitaa tehtäväänsä 400 MHz:n taajuudella. Tämä kolmeytiminen ARM Cortex R4 -tyypin piiri omaa paljon samaa kuin mitä aiemman sukupolven MDX-ohjain, joka oli käytössä alkuperäisessä Samsungin 840-sarjassa. Ehkäpä mainittavimpana uudistuksena MEX-ohjaimessa on päivitys, joka mahdollistaa tuen SATA 3.1 speksiin ja esimerkiksi sen tuomaan kerjutettuun TRIM-komentoon.

Eri tallennuskapasiteeteilla varustetut 840 EVO -asemat pitävät sisällään eri määrät sisäänrakennettua RAM-välimuistia. 120 GB:n asemasta löytyy 256 megatavua, 250 ja 500 gigaisista 512 megatavua ja lopuksi 750 gigatavun ja yhden teraravun asema pitää sisällään kokonaisen gigatavun verran tätä aseman toimintaa nopeuttavaa RAM muistia.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy