MetkuMods

Samsung 840 EVO SSD 750GB

Erittäin nopea levy suurella tallennuskapasiteetilla

Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 20.10.2013
Valmistaja: Samsung
Tuoteryhmä: Tallennus
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Teknologiat


TurboDrive

840 EVO käyttää varsin innovatiivista ratkaisua kirjoitusoperaatioiden nopeuttamiseksi. Tämä tekniikka on nimetty TurboDriveksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että osa levyyn integroidusta NAND-muistista käytetään SLC-typpisenä kirjoituspuskurina.

840 EVO tallettaa tietonsa käyttäen kolme bittiä leveitä TLC (Toggle) NAND -muistisoluja. Tämä vähentää aseman kapasiteetin pohjaksi tarvittavien tallennussolujen määrää (halvempi valmistaa) mutta se samalla tekee kaikista muistisoluihin kohdistuvista kirjoitusoperaatioista hitaampia. Näin kun verrataan kahden bitin MLC tai yhden bitin SLC-muisteihin. 840 EVO käyttää siis osaa näistä kolmen bitin muistisoluista kuin ne olisivat SLC-soluja, näin nopeuttaen kirjoitusoperaatioita huomattavasti.

TurboDriven käyttöön määritellyn muistin määrä vaihtelee aseman tallennuskapasiteetin mukaan. Esimerkiksi arvostelussa käytetty 750 gigatavun asema pitää sisällään kahdeksan gigatavua TurboWritelle varattua tallennustilaa.


RAPID Mode

RAPID (Real-time Accelerated Processing of I/O Data) Mode on toinen varsin mielenkiintoinen teknolgia, joka löytyy 840 EVO -levyltä. Sen saa aktivoitua käyttämällä Samsungin Magician -ohjelmistoa.

 

Samsung 840 EVO SSD 750GB - Erittäin nopea levy suurella tallennuskapasiteetilla
 

Kun RAPID mode on aktivoitu, se varaa tietokoneelta RAM -muistia puskurimuistiksi. Tähän käyttöön varattu muistin määrä määräytyy järjestelmään asennetun kokonaisumuistimäärän mukaan. Tällä hetkellä RAPID varaa maksimissaan yhden gigatavun verran muistia käyttöönsä mutta Samsungin mukaan seuraavat ajuriversiot voivat mahdollistaa käyttäjän määrittelemän muistinmäärän käytön.

Huomaa! RAPID mode tukee vain yhtä 840 EVOa kerrallaan vaikka koneessa olisi niitä asennettuina usampiakin. RAIDin yhteydessä RAPIDia ei voi käyttää lainkaan.


Testaus


Testeissä käytetty laitteisto:
 • Emolevy: z87
 • CPU: i7-4770k 4.2 GHz
 • CPU-jäähy: Antec Kuhler 620
 • Näytönohjain: GeForce GTX670
 • Muistit: 16 GB (4 x 4096 MB) DDR3 1600 MHz
 • PSU: 1000 W
 • OS: Windows 7 64-bit

 


Käytetyt testisovellukset:
 • ATTO Disk Benchmark v2.47
 • AS SSD Benchmark v1.7.4739.38088
 • CrystalDiskMark 3.0.2 x64
 • HD Tune Pro 5.50
 • PCMark 8

Tulemme testaamaan 840 EVO:n käyttäen sekä "tavallista" että RAPID modea. Verrokkeina käytettävät asemat pitävät sisällään niin SATA2- kuin SATA3-SSD -levyjä kuin myös mielenkiinnon vuoksi Seagaten kahden teratavun kiintolevyn.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 8 9 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy