MetkuMods

Silverstone DC01 Data Center

Helposti verkotettavaa tallennustilaa

Kirjoittaja: Jouni 'Jipa' Vasama
Julkaistu: 22.02.2012
Valmistaja: Silverstonetek
Tuoteryhmä: Tallennus
In English In English
Suomeksi Suomeksi
 

Käytössä

 

Silverstone DC01 Data Center - Helposti verkotettavaa tallennustilaa
 

Kiintolevyn asennuksen ja johtojen kytkemisen jälkeen laite on aika käynnistää ensimmäisen kerran. Sisäänkirjautumisen yhteydessä laite päivittää automaattisesti firmwarensa ja sen jälkeen auttaa formatoimaan kiintolevyn. Saman voi tehdä myös manuaalisesti, mutta silloin on syytä muistaa että käytössä oleva Linux vaatii erillisen swap-osion.

 

Silverstone DC01 Data Center - Helposti verkotettavaa tallennustilaa
 

Ensisäätöjen jälkeen päästään tutkimaan varsinaista käyttöliittymää ja tässä vaiheessa käy ilmi ettei DC01:n kotelo ole ainut sen Maceista vaikutteita saanut ominaisuus. Tässä kuvakaappauksessa olen kirjautuneena adminina ja pääsen näinollen säätämään kaikkea mahdollista. Kuvasta selviää myös se, että käyttöliittymä todella tukee useita ikkunoita ja on ylipäätään paljon graafisempi esitys kuin mikään aiemmin arvostelluissa kilpailijoissa näkemämme.

 

Silverstone DC01 Data Center - Helposti verkotettavaa tallennustilaa
 

Täysi lista laitteen tarjoamista palveluista löytyy valmistajan kotisivulta osoitteesta: http://www.silverstonetek.com/product.php?pid=290&area=en

Ylimmällä rivillä on säädöt laitteen nimelle, logeja (sisältää laitteen oman login lisäksi myös iTunes-, Download- ja Media Server-ohjelmien logit), back up- ja restore laitteen asetuksille, sekä säädöt DDNS-palvelulle.

Toisella rivillä on tarjolla DC01:n tarjoamat palvelut, jotka voi asetuksista kytkeä tarvittaessa päälle tai pois. Yksittäisiltä asetus-sivuilta löytyy myös muutamia säätöjä yksittäisten palveluiden asetuksille.

Toiseksi alimmalla rivillä on asetukset Email, Downloader ja iBackup-ohjelmille. Näistä Emailin alta löytyy asetukset SMTP-palvelimelle, Downloaderissa voi asettaa maksimi lataus- ja upload-nopeudet torrenteille, sekä yhteyksien maksimimäärän ja iBackupissa säätää haluamansa tallennuskansion.

Alimmalla rivillä on yksinkertaistettu Accounts-valikko jossa admin voi lisätä ja poistaa käyttäjiä, asetukset verkkoliitännälle, UpnP-asetukset, säädöt aikavyöhykkeelle ja kellonajalle, Power Management jossa voi säätää haluamansa viiveen ennen kiintolevyn menemistä valmiustilaan, sekä viimeisenä Shut Down, josta laitteen voi sammuttaa tai rebootata.

 

Silverstone DC01 Data Center - Helposti verkotettavaa tallennustilaa
 

Kaikki käyttäjät voivat myös muokata käyttöliittymää mieleisekseen, valittavissa on alareunan telakan koko ja sijainti, sekä taustakuva. Nämä säädöt eivät ole käytön kannalta mitenkään kriittisiä, mutta on vaikuttavaa nähdä mitä kaikkea tällaisella raudalla voidaan tehdä.

 

Silverstone DC01 Data Center - Helposti verkotettavaa tallennustilaa
 

Suurin DC01:n käyttöön liittyvä miinus tulee siitä, että mediatiedostojen toisto selaimessa vaatii kasan eri plugineita. Pahimmassa tapauksessa käyttäjä joutuu lataamaan Quicktimen, Windows Mediaplayerin ja Realplayerin, joka on jotain mitä EN halua tehdä. Pelkällä Flash-pluginilla saa käyttöönsä mp3:t ja flv:t, mutta kaikkeen muuhun tarvii jonkun yllämainituista.
Sivut:  1 2 3 4 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy