MetkuMods

SilverStone Fortress FT01

Erittäin tyylikäs kokoalumiininen kotelo
 
Kirjoittaja: Jouni 'Jipa' Vasama
Julkaistu: 02.09.2009
Valmistaja: SilverStone
Tuoteryhmä: Tietokonekotelot
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Pääsy sisään

 

SilverStone Fortress FT01 Review
 

Kotelon kyljet pysyvät paikallaan kätevien jousikuormitteisten mekanismien avulla, joita on yksi kummallekkin kyljelle. Takalevyssä on pieni vipu, jota vetämällä kolme koukkua siirtyy pois kylkilevyn hahloista ja kylki pääsee aukeamaan. Valitettavasti kyljet ovat erittäin ohutta (1 mm) alumiinia ja vaativatkin mekanismin lisäksi sormiruuveja pysyäkseen tukevasti paikallaan. Ehkäpä tässä olisikin SilverStonelle vähän parantamisen varaa tuleviin malleihin. Salpaidea on kyllä mainio, mutta ehkäpä kylkeen tai runkoon voisi lisätä kumilistan estämään kylkeä tärisemästä?

Sisältä

 

SilverStone Fortress FT01 Review
 

Molemmat kyljet on vuorattu ohuella kerroksella äänenvaimennusmattoa. Näin ohuen ja kevyen maton vaikutus on vähintäänkin kyseenalainen, mutta ainakin se antaa edes hieman massaa muuten onnettoman kevyille kyljille. Jälleen ihan hyvä ajatus, mutta oikeaa hiljaisuutta etsiville tämä matto ei tule riittämään.

 

SilverStone Fortress FT01 Review
 

TF01:n sisäinen rakenne seurailee hyvin tarkasti viimeaikaista trendiä. Virtalähde on pohjalla ja kiintolevypaikat poikittain. Sisältäkään ei siis löydy uusia ratkaisuja, mutta mitäpä sitä toimivaa muuttamaan. Iloisena uutisena kaikille modaajille voin mainita, että kaikki osat on kiinni ruuveilla - modaillessa ei siis tarvi porailla irti popniittejä.

Ilmanvaihdoltaan TF01 luottaa positiiviseen paineeseen. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että molemmat 180 mm tuulettimet puhaltavat ilmaa sisälle ja vain takalevyn 120 mm tuuletin puhaltaa ulos. Tämä voi kuulostaa äkkiseltään hyvinkin epäilyttävältä, mutta ratkaisulle on perustelunsa. Kun kotelon sisällä on jatkuvasti pieni ylipaine, ei kaikki mahdolliset reiät ime pölyä sisään. Kaikki koteloon kulkeva ilma kulkee kahden ison tuulettimen pölynsuodatinten läpi, joka ainakin teoriassa vähentää entisestään tarvetta osien puhdisteluun.

Silverstone esittelee ratkaisunsa hyötyjä myös artikkelin muodossa, kuten myös kahdella Youtube-videolla: Video 1, Video 2.

 

SilverStone Fortress FT01 Review
 

Kotelossa on yhteensä seitsemän 3,5" -asemapaikkaa, joissa jokaisessa on kätevät muoviset asennuskelkat. Asemapaikat on jaettu kahteen kehikkoon, alempaan mahtuu kolme levyä ja ylempään neljä. Molempien kehikoiden ollessa paikoillaan mahtuu koteloon 28,5 cm pitkät (piirilevyn pituus) näytönohjaimet ja 30 senttiä pitkät virtalähteet. Ylemmän kehikon voi myös poistaa irroittamalla neljä ruuvia, joka mahdollistaa vielä pidempien lisäkorttien käytön.

Kotelon mukana toimitetaan myös yksi CP05-S-ATA-hotswap-takalevy, joka on oletuksena asennettu ylimpään kiintolevypaikkaan. Näitä takalevyjä voi ostaa SilverStonelta lisää ja mukana tulevan voi helposti vaihtaa mieleiseensä paikkaan tai poistaa kokonaan.
Sivut:  1 2 3 4 5 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy