MetkuMods

SilverStone Fortress FT01

Erittäin tyylikäs kokoalumiininen kotelo
 
Kirjoittaja: Jouni 'Jipa' Vasama
Julkaistu: 02.09.2009
Valmistaja: SilverStone
Tuoteryhmä: Tietokonekotelot
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Sisätilat jatkuu

 

SilverStone Fortress FT01 Review
 

Jäähdytyssysteemi kuulostaa siis paperilla erittäinkin hyvältä, mutta valitettavasti siihen sisältyy myös ongelma. Siinä missä etutuulettimen suodatin on hyvinkin helppo irroittaa, on kattotuulettimen vastaava projekti käytännössä mahdoton. Ilmeisesti SilverStone ei ole ajatellut asiaa aivan loppuun asti, sillä suodattimen edessä on koukku nippusiteille ja 5,25" -asemakehikko. Toisaalta SilverStone saa myös plussaa lankamallisten sormisuojien käytöstä.

Toinen, joskin pienempi miinus tulee siitä, että lisäkortteja varten on normaalit ristipääruuvit. Tässä hintaluokassa odottaisi saavansa vähintään sormiruuvit, mutta mielellään jonkun toimivan pikalukkosysteemin.

 

SilverStone Fortress FT01 Review
 

Toisella seinustalla on vielä vähemmän näkemistä. Valitettavasti kotelo ei tarjoa kunnollista ratkaisua kaapelien siistiin reitittämiseen. Emolevykelkassa on kyllä reiät S-ATA- ja etupaneelin kaapeleille, mutta paksumpia 24- ja 8-pinniset virtajohdot ei mahdu vetämään piilossa mistään. Vähintään haluaisin nähdä koukkuja nippusiteiden kiinnittämistä varten. Toinen puuttuva ominaisuus on reikä emolevyn taustalevyssä coolerin asentamista varten.

Asennus

Mid-tower koteloksi FT01 on verrattain iso, joka näkyy myös asennuksen helppoudessa. Kaikki sopii paikoilleen ilman sen kummempaa taistelemista, eikä asennukseen liittynytkään yhtään kotelosta johtuvaa ongelmaa. Ainut todellinen puute oli kaapelien siistin vetämisen mahdottomuus yhdessä ST40NF-virtalähteen kanssa, jonka kiinteitä johtoja ei yksinkertaisesti saanut sullottua mihinkään piiloon.

 

SilverStone Fortress FT01 Review
 

Ainoastaan kiintolevyn asennus eroaa normaalista, joten tässä vielä lyhyt kertaus. Levy asennetaan muoviseen kehikkoon pitkillä ruuveilla. Kehikossa on jo vakiona pienet kumit, joiden tarkoitus on osaltaan vähentää värinöiden johtumista levystä koteloon. Lopuksi kehikko liu'utetaan paikalleen ja jos kyseisessä kiintolevypaikassa on CP05-takalevy, on asennus valmis.

 

SilverStone Fortress FT01 Review
 

Tässä vaiheessa lienee syytä mainita, että käytimme testin aikana kahta eri kokoonpanoa. Ensin koteloon löysi tiensä Abit IP35 ATX-emolevy ja SilverStonen DA700-virtalähde kuvia varten, jotta selviäisi kuinka hyvin täysikokoinen ATX-emolevy ja pitkä virtalähde mahtuvat koteloon. Varsinaisia testejä varten emolevy kuitenkin vaihtui Asus P5Q-VM-microATX-levyyn, prossucooleri Intelin vakiosiileen ja virtalähde SilverStonen ST40NF-malliin.
Sivut:  1 2 3 4 5 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy