MetkuMods

Silverstone PS05

Paljon jäähdytyspotentiaalia tarjoava kotelo

Kirjoittaja: Jouni 'Jipa' Vasama
Julkaistu: 12.06.2011
Valmistaja: Silverstonetek
Tuoteryhmä: Kotelot
In English In English
Suomeksi Suomeksi
 

PS05

 

Silverstone PS05 - Paljon jäähdytyspotentiaalia tarjoava kotelo
 

Kotelosta on olemassa myös ikkunallinen versio, mutta testikappaleemme on ikkunatonta SST-PS05B-mallia. Yleinen ulkoasu on jossain hillityn ja gamingin välimaastossa, katon ja etulevyn muovipaneeleita on kyllä muotoiltu, mutta ne eivät silti ole mitenkään silmiinpistäviä. Ensimmäinen asia jonka koteloa paketista purkaeesa huomaa on sen alhainen 6,2 kg paino, joka tekee sen käsittelystä helppoa.

 

Edestä

 

Silverstone PS05 - Paljon jäähdytyspotentiaalia tarjoava kotelo
 

Etulevyssä on mid-tower-kokoluokalle tyypilliset neljä 5,25" -asemapaikkaa, mutta myös kaksi ulkoista 3,5"-paikkaa. Tämä on outo ratkaisu, sillä yleensä koteloissa on nykyään maksimissaan yksi ulkoinen 3,5" paikka ja sekin toteutettuna adapterilla. PS05:n ratkaisu vie tilaa sisäisiltä kiintolevypaikoilta.

 

Päältä

 

Silverstone PS05 - Paljon jäähdytyspotentiaalia tarjoava kotelo
 

Myös kattoa peittää muovinen paneeli, jossa on myös erillinen irroitettava osa. Tässä osassa on pölysuodattimet, sekä pidikkeet kahdelle 120 mm tuulettimelle. Idea itsessään on hyvä ja tuulettimien asentaminen ei voisi olla helpompaa, mutta kun tuulettimet ovat paikallaan, ei pölysuodatinta enää saa irroitettua puhdistettavaksi. Katon etuosassa on virta- sekä reset-kytkimet ja niiden takana kaksi USB2.0-liitintä, sekä audioliitännät. USB3.0-liitännät on jätettä kokonaan pois.

 

Takaa

 

Silverstone PS05 - Paljon jäähdytyspotentiaalia tarjoava kotelo
 

Takaa selviää että kotelo käyttää tavallista layouttia jossa virtalähde on asetettu pohjalle, sen yläpuolella on seitsemän lisäkorttipaikkaa ja aivan ylhäällä vielä 120 mm tuuletin. Huomattavaa täällä on yksi muovinen pikalukko joka pitää kaikki lisäkortit paikallaan, sekä viisi keskimmäistä lisäkorttipaikan suojaa, jotka eivät ole uusiokäytettäviä vaan täytyy repiä väkivalloin irti paikoiltaan. Tämä ratkaisu liittynee valmistuskustannuksiin, mutta on mielestäni omituinen paikka säästää.

 

Pohjasta

 

Silverstone PS05 - Paljon jäähdytyspotentiaalia tarjoava kotelo
 

Pohjassa on vielä lisää ilmanvaihtoa, tällä kertaa reikä virtalähteelle, sekä sen etupuolella paikka ylimääräiselle 120 mm tuulettimelle. Molemmissa ritilöissä on pölysuodattimet, mutta ne ovat kotelon sisäpuolella, joten niitäkään ei saa irroitettua puhdistettavaksi kun virtalähde ja tuuletin on asennettuna. Jos suodattimien puhdistaminen tehdään näin vaikeaksi, ei niissä ole juurikaan pointtia.
Sivut:  1 2 3 4 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy