MetkuMods

SpaceExplorer

3D-ohjain 3DConnexionilta
 
Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 17.07.2008
Valmistaja: 3DConnexion
Product Group: Osoitinlaitteet
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

Arvostelimme viime vuonna 3DConnexionin Entry-tason 3D-ohjaimen SpaceNavigator PE:n. Tällä kertaa esittelemme astetta edistyneemmän ohjaimen, joka pohjautuu samaan perustekniikkaan, jota pääsee hyödyntämään myös SpaceNavigatorilla.

SpaceExplorerissa on enemmän toimintapainikkeita ja ohjainhattu on asennettu metallisen kiekon sijaan ergonomisesti muotoiltuun alustaan. Kaikki vaikuttaa "ammattimaisemmalta", mutta miten se pärjää huomattavasti halvemmalle pikkuveljelleen?

3D-navigaatio

 

3DConnexion SpaceExplorer
 

Kuten nimikin jo paljastaa, 3D-navigaatio lisää normaaliin kaksitasoiseen liikkumiseen yhden ulottuvuuden lisää. Ilman nappien käyttöä hiiri sallii edestakaisen ja sivuttaisliikkeen, muttei enempää. 3D-navigaattori puolestaan sallii kappaleen ja näkymän siirtelyn intuitiivisesti kaikissa kolmessa suunnassa ja lisää mukaan myös pyöritykset ja kallistukset. Tämä on loistava lisä esimerkiksi ohjelmassa, jossa käyttäjän täytyy siirrellä kameraa. Kun käytät hiirtä, joudut painamaan esimerkiksi rullan pohjaan aktivoidaksesi kameran pyörityksen. 3D-ohjaimella pyöritys, pannaus, zoomaus hoituu kaikki yhdellä kertaa ja samanaikaisesti.

Opettaessani vaimoa käyttämään SpaceExploreria, huomasin, että paras analogia ohjaimelle on pyöreä webkamera. Käyttäjä kuvittelee ohjaimen tatin kameraksi, joka kelluu sormien välissä. Painamalla "kameraa" pöydän pintaa päin siirtyy kamera näytöllä lähemmäs maatasoa. Pyörittämällä "kameraa" sormissa pyörii näkymä ruudulla. Erittäin helppoa valtaosalle käyttäjistä, mutta joidenkin kohdalla sormien liikkeiden ja ruudun tapahtumien saaminen synkkaan vaatii pidempää opettelua.

SpaceExplorer

 

3DConnexion SpaceExplorer
 

Laatikko...

Bundle

 

3DConnexion SpaceExplorer
 

...jonka sisältä löytyy itse SpaceExplorer 3D-ohjain, kaksi ohutta käyttöönotto-opasta ja ajuri-CD. SpaceExplorer tukee yllättäen useampia käyttöjärjestelmiä. Windows-, Mac OS X-, Linux- ja Unix-käyttäjät pääsevät nauttimaan 3D-navigoinnista markkinoiden yleisimpien 3D-sovellusten kanssa. 3DConnexion tarjoaa myös ilmaiseksi SDK (Software Developement Kit) -pakettia, jolla tuen voi ohjelmoida myös omiin ohjelmiin.

3DConnexionin sertifioimalla tuella varustettujen ohjelmistojen lista on pitkä. Tuotteita löytyy kaikista tuetuista käyttöjärjestelmistä. Tutustu listaan kokonaisuudessaan 3DConnexionin sivuilla.
Sivut:  1 2 3 4 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy