MetkuMods

SpaceExplorer

3D-ohjain 3DConnexionilta
 
Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 17.07.2008
Valmistaja: 3DConnexion
Product Group: Osoitinlaitteet
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Ominaisuuksia:

  • Edistyksellinen optinen asentoanturointi
  • Nopeus säädettävissä tarpeen mukaan
  • Muotoiltu kämmentuki
  • 15 ohjelmoitavaa toimintopainiketta
  • 593g (USB) 619g (Sarjaportti)
  • Kolmen vuoden takuu

Ulkonäkö

 

3DConnexion SpaceExplorer
 

Painikkeet on sijoitettu varsin hyvin muotoillun jalustan etuosaan. Näiden keskellä on ohjainhattu, joka on identtinen SpaceNavigatorin ohjaimen kanssa. Ote on molemmissa sama, mutta SpaceExplorerin kämmenen ja ranteen alle jäävä jalusta tuo huomattavasti lisää vakautta. Navigatorissa täytyy luottaa ohjaimen painoon ettei se nouse pöydältä mutta Explorerin kanssa tällaista ongelmaa ei ole.

 

3DConnexion SpaceExplorer
 

 

3DConnexion SpaceExplorer
 

Nämä 15 ohjelmoitavaa painiketta tekevät Explorerin käytöstä huomattavasti tehokkaampaa Navigatoriin verrattuna. Makrojen ajo, näkymien vaihto jne. onnistuvat luontevasti ilman hiiren tai näppäimistön apua. Tämä nopeuttaa työskentelyä ja tekee siitä jopa hauskaa.

 

3DConnexion SpaceExplorer
 

3DConnexion SpaceExplorer
 

Valtaosaan painikkeista on helppo yltää, mutta itselläni edessä kauimmaiset (1,2,+,-) painikkeet vaativat hienoisen noston ranteelta. Tähän vaikuttaa paljon sormien pituus ja yleinen työasento. Pahimmassa tapauksessa näihin painikkeisiin voi sitoa joitain vähemmän käytettyjä toimintoja, jottei niiden käyttö hidastaisi menoa liikaa.

Ranne/kämmentuki toimii loistavasti. Kumimainen pinta tuntuu mukavalta ja varsin pitävältä iholla. Muotoilu on mitä parhain.

 

3DConnexion SpaceExplorer
 

Kuten jo totesimme, ohjainhattu on identtinen niin muotoilultaan kuin toiminnaltaan SpaceNavigatorin tatin kanssa. Tämä tarkoittaa myös, että jos käyttötarkoitus on surffailla Google Earthissa ilman tarvetta CAD-suunnitteluun tms. voit säästää tukun riihikuivaa ja hankkia Navigatorin.

 

3DConnexion SpaceExplorer
 

Explorerin pohjasta löytyy kuusi kumista tassua. Käden tuoma paine ohjaimen päällä yhdistettynä näiden tassujen pitoon ja voit olla varma, että ohjain ei pääse karkaamaan ulottumattomiin.
Sivut:  1 2 3 4 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy