MetkuMods

SpaceExplorer

3D-ohjain 3DConnexionilta
 
Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 17.07.2008
Valmistaja: 3DConnexion
Product Group: Osoitinlaitteet
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Käytössä

Itselleni Google Earth ja Google SketchUp ovat ne tärkeimmät. SpaceExplorerista löytyy tuki molemmille - ja minkä eron käytettävyydessä tämä 3D-ohjain tekeekään verrattuna pelkkään hiireen. Voit kirjaimellisesti lentää ympäri Google Earthin maapallon. Zoomaus, kameran kääntö ja liikuttelu onnistuvat kaikki samanaikaisesti. 3D-ohjaimen ja hiiren yhteistyö on niin tehokasta, että tästä ei voi enää oppia pois millään.

Valtaosa käyttäjistä sijoittanee ohjaimen hiirettömän käden puolelle näppäimistön viereen. Tämä maksimoi käytettävyyden ja tuntuu kaikin puolin luontevimmalta. Nauhoitin seuraavan videon esitelläkseni tavallisen käyttötilanteen hiukan paremmin. Huomaa kuinka pieniä liikkeitä ohjainta käskyttävältä kädeltä ja sormilta vaaditaan. Olen nostanut ohjaimen herkkyyden melko korkealle, jotta saan nopeamman ja voimakkaamman vasteen ohjauskomentoinihin.Jos haluat katsoa lisää videoita 3DConnexionin tuotteista käytössä, käy vilkaisemassa valmistajan videogalleria.

Yhteenveto


PLUSSAT 
 • Erittäin intuitiivinen ohjaus
 • 15 ohjelmoitavaa painiketta
 • Ilmainen SDK
 • Monen käyttöjärjestelmän tuki


 • Miinukset 
 • -
 • Award
  Toimituksen valinta!


  SpaceExplorer ottaa jättiharppauksen käytettävyydessä SpaceNavigatoriin tai muihin ohjaimiin verrattaessa. SpaceNavigator toki omaa täsmälleen saman 3D-ohjainhatun, mutta 15 ohjelmoitavan painikkeen tuotaa lisää käytettävyydelle ei voi ohittaa. Nämä painikkeet mahdollistavat esimerkiksi näppäimistöltä löytyvien ctrl, alt, shift jne. painikkeiden toiminnot, joten hiirellä suunnitellessasi et joudu nostamaan kättä takaisin näppäimistölle, jos työkalu vaatii näiden näppäimien käyttöä.

  Vaikka et olisikaan suunnittelija tai insinööri, voivat 3DConnexionin ohjaimet tuoda paljonkin iloa. Huomaan kerta toisensa jälkeen lenteleväni pitkin Google Earthin maisemia aivan huvikseni. Tämä tekee ohjaimista myös loistavia apuvälineita esimerkiksi opetukseen. Pojat ja tytöt, lapset ja aikuiset saavat kaikki jotain irti näistä käyttötilanteista.

  Jos olet CAD-suunnittelija tai insinööri, uskon, että olet huomannut miten oleellinen osa työpöytäsi varustuksesta on tähän asti puuttunut. Pomon taivuttelu tällaisen tehokkuutta parantavan työkalun hankintaan on tuskin mahdotonta. Intuitiivinen, nopea ja tarkka ohjaus sormenpäissäsi - tiedät, että haluat sitä!


  Lisätietoja

  XFXForce

  Aiheeseen liittyvät artikkelit Metkussa  Microsoft SideWinder Mouse

  SpaceNavigator PE

  Project: LogiNoki

  Logitech G9

  Osallistu keskusteluun. Artikkeliin liittyvä viestiketju foorumissa.


  Sivut:  1 2 3 4 


   
    Content in english!
    Sisältö suomeksi!

   Google

   .:Back to top Bandwidth by Mpoli

  Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
  All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
  All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy