MetkuMods

SpaceNavigator PE

Kohtuuhintainen 3D-ohjain.
Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 31.10.2007
Valmistaja: 3DConnexion
Tuoteryhmä: Syöttölaitteet
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Käyttö

Mitä sovelluksia SpaceNavigatorilla voi sitten hallita? Tällä hetkellä tuettuna on yli 100 ohjelmaa. Valtaosa sovelluksista on toteutettu Windows-alustalle, mutta suosituimmmat 3D-suunnittelusovellukset ovat tuettuina myös muilla alustoilla. Esimerkiksi Linuxin Blender ja Maya löytyvät tältä listalta.

Itselleni Google Earth ja Google SketchUp ovat ne tärkeimmät. SpaceNavigatorista löytyy tuki molemmille - ja minkä eron käytettävyydessä tämä 3D-ohjain tekeekään verrattuna pelkkään hiireen. Voit kirjaimellisesti lentää ympäri Google Earthin maapallon. Zoomaus, kameran kääntö ja liikuttelu onnistuvat kaikki samanaikaisesti. Kun sain tuotteen eteeni arvostelua varten, käytin tunteja heti siltä istumalta vain Google Earthissa selailuun. Sama kävi myös SketchUpin kanssa. 3D-ohjaimen ja hiiren yhteistyö on niin tehokasta, että tästä ei voi oppia pois millään.

Valot

 


 

Sinisten ledien maailmanvalloitukselle ei näemmä vain voi mitään. Onneksi ohjauspanelista löytyy kuitenkin asetus valon sammuttamiseen.

Yhteenveto


PLUSSAT 
 • Erittäin intuitiivinen käyttää
 • PE-mallin hinta
 • SDK-paketti saatavissa
 • Monen käyttöjärjestelmän tuki


 • MIINUKSET 
 • Ei kaikkia varten
 • Vain kaksi painiketta
 • Award


  Minä pidän tästä. Tämä ohjain pitäisi löytyä jokaisen 3D-suunnittelijan työpöydältä. Se tekee mallien pyörittelyn niin paljon helpommaksi, hauskemmaksi ja koko prosessista tehokkaamman. On vaikea sanoin kuvailla tunnetta "tämä on juuri SE työkalu, joka minulta on aina puuttunut". Mutta, aina on se mutta. Pidän ohjaimesta niin paljon, että haluaisin käyttää sitä myös muuhunkin - surffatessani netissä, säätäessäni Winamppia tai kirjoittaessani jotain tylsää arvostel... dokumenttia.

  Edistyneempää käyttöä ajatellen PE on hiukan rajoittunut. Kahdesta painikkeesta on iloa vain rajallisesti. On kuitenkin muistettava, että tämä on 3DConnexionin ohjainmalliston halvin ja karsituin tuote. Kehittyneemmät ohjaimet kuten SpacePilot tai SpaceExplorer tarjoavat huomattavasti enemmän ominaisuuksia. Esimerkiksi SpacePilotin 21 käyttäjän säädettävissä olevaa painiketta voivat poistaa tarpeen käyttää näppäimistöä pikanäppäimien painamiseen täysin.

  Must-tuote 3D:n kanssa leikkiville, mutta ei ehkä niinkään satunnaiselle surffaajalle. Toki Google Earthissa lentely on hauskaa, mutta tämä ei liene vielä riitä syyksi SpaceNavigatorin hankintaan. Tiedän vain, että itse en tule tätä työpöydältäni päästään mihinkään ellei sitä tulla korvaamaan sitten monipuolisemmalla mallilla. Olen koukussa.
  Realiaikainen hinta:

  Kysymyksiä, kommentteja? Vieraile MetkuModsin forumilla.

  Lisätietoja

  3DConnexion

  Aiheeseen liittyvät artikkelit Metkussa  Project: LogiNoki

  Logitech G9

  Microsoft Reclusa

  Xbox360 Wireless Controller for Windows  Sivut:  1 2 3 4 


   
    Content in english!
    Sisältö suomeksi!

   Google

   .:Back to top Bandwidth by Mpoli

  Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
  All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
  All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy