MetkuMods

Steelseries Ikari Laser & Optical

Pelihiiret samasta muotista. Valitse Laser tai Optinen mielesi mukaan.
 
Kirjoittaja: Toni 'HaoKi' Siik
Julkaistu: 01.09.2008
Valmistaja: SteelSeries
Tuoteryhmä: Syöttölaitteet
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Ominaisuudet

Molemmat hiiret on kehitetty yhteistyössä Steelseries:n sponsoroimien ammattilaispelaajien kanssa, jotka ovat päässeet vaikuttamaan hiireen. Toisin kuin monet muut uudet pelihiiret, Ikari-sarjan hiiristä ei löydy vilkkuvia valoja tai painonsäätöjärjestelmiä, joka on ainakin omasta mielestäni mahtavaa. Tämä pitää hiiret linjassa Steelseries:n "No Bullshit" -ajatustavan kanssa, eli keskitytään olennaiseen.

Steelseries on suunnitellut kaksi eri versiota Ikari hiirestä eri kohderyhmien vaatimusten ja lompakkojen mukaisiksi. Ikari Optical on suunnattu pääasiassa FPS-pelaajille, koska siinä on optinen anturi joka on hieman luotettavampi liikkeiden seuraamisessa. Varhaiset laser-hiiret kärsivät jonkin verran ongelmista jotka liittyivät nopeiden liikkeiden seuraamiseen, joita FPS-peleissä tulee varsin usein.

Ikari Laser hiiri on hieman kalliimpi ja siitä löytyy tarkempi laser-anturi jolla päästään aina 3200CPI:n tarkkuuteen. Laser versio on kohdistettu enemmän RPG- ja RTS pelaajille jossa hiiren liikkeet ovat useimmiten paljon rauhallisempia, jolloin nopeita liikkeitä tulee jonkin verran vähemmän kuin pienellä senssillä FPS-pelejä pelatessa.

 

SteelSeries Ikari Laser and Optical
 

Molemmat hiiret perustuvat samaan designiin. Muoto on sama ja ainut päälisin puolin huomattava ero hiirien välillä on väritys. Ikari Optical on kiiltävän harmaa ja siinä on musta rulla ja Ikari Laser on mattamusta ja siinä on vaalea rulla. Molemmista hiiristä löytyvät suurinpiirtein samat ominaisuudet kuin muistakin pelihiiristä. Hiirestä löytyy DPI:n (tai kuten Steelseries kutsuu sitä, CPI:n) vaihtamista varten nappi, kaksi peukalonappia, ja tietenkin vasen ja oikea nappi rullan lisäksi. Tämän lisäksi hiiren pohjasta löytyy neljä suurta liukupalaa.

 

SteelSeries Ikari Laser and Optical
 

Hiirien päällä rullan takana oleva nappilla vaihdetaan CPI-asetusta High:n ja Low:n välillä. Yllätyin erittäin positiivisesti siitä kuinka helppoa ja nopeaa CPI-asetuksen vaihtaminen napilla on. Asetus vaihtuu heti kaikilla muilla asetuksilla kuin Ikari Optical:n 800/1600 asetuksen ollessa päälä.

 

SteelSeries Ikari Laser and Optical
 

CPI-asetuksen tila on helposti nähtävilä hiiren sivussa olevista LED:eistä. Käyttäjä voi asettaa kaksi eri asetusta jotka käyttäjä voi määritellä mukana toimitetuilla hallintaohjelmilla. Kaksi asetusta saataa kuulostaa vähältä jos esim. vertaa niitä Logitech:n G9:stä löytyviin 5 eri asetukseen. Omasta mielestäni tosin kaksi asetusta riittää vallan mainiosti, koska en itse ainakaan tiedä ketään joka käyttäisi enempää asetuksia pelatessa.

 

SteelSeries Ikari Laser and Optical
 

Ikari Laser hiiren pohjasta löytyy pieni LCD-näyttö, josta voi tarkistaa aktiivisena olevan profiilin, jonka voi määritellä hallintaohjelmalla. Näytön ollessa hiiren alla se ei pilaa hiiren yksinkertaista ja eleganttia ulkonäköä, ja eipä sitä profiilia tarvitse nähdä koko aikaa.
Sivut:  1 2 3 4 5 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy