MetkuMods

Steelseries Siberia Full-Size

Korkeatasoista ääntä laadukkaassa paketissa
 
Kirjoittaja: Toni 'HaoKi' Siik
Julkaistu: 13.08.2008
Valmistaja: SteelSeries
Tuoteryhmä: Audio
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Äänenlaatu

Kun testaamiemme kahden eri Siberia kuulokkeen ominaisuuksia tarkastelee lähemmin, on helppoa huomata vastaavuudet. Speksit ovat identtiset kuulokkeiden välillä. Vaikuttaa siltä, että Steelseries käyttää samoja elementtejä ja mikrofoneja molemmissa kuulokkeissa. Tämä itseasiassa voi olla järkevä ratkaisu koska sillä saadaan laskettua valmistuskustannuksia, ja miksipä näin hyviä osia ei voisi käyttää kahdessa eri tuotteessa. Kuulokkeiden avoimen rakenteen ansiosta kuulokkeiden läpi kuuluu jonkin verran ääntä. Tämä on sekä hyvä, että huono asia. Toisaalta on kätevää, että kuulokkeiden läpi kuulee puheen ja sitä paitsi avoimella rakenteella päästään usein parempaan äänenlaatuun. Huonona puolena on taasen se, että aina ei välttämättä haluaisi kuulla niin paljoa kuulokkeista läpi. Esimerkiksi Assemblyillä tms. isoissa tapahtumissa on jopa ihan mukavaa, että kuulokkeet vaimentavat yleistä hälinää.

Nämä kuulokkeet ovat äänenlaadultaan aivan yhtä mainoit kuin Steelseries Siberia Neckband kuulokkeet. Koko taajuusalue toistuu moitteetta. Kuten Siberia Neckband-kuulokkeiden kanssa, testasin kuulokkeita kuuntelemalla kaikenlaista musiikkia, niin kotona tietokoneelta, kuin myös muualla soittimen avulla. Pelikäytössä kuulokkeet toimivat myös moitteetta. Äänet olivat aivan yhtä kirkkaat kuin Siberia Neckband versiossa.

Mikrofonin toimintaa testattiin pääasiassa Ventriloa käyttämällä. Mikrofoni suoriutui tässä käytössä aivan mainiosti.

Mukavuus

 

SteelSeries Siberia Full-Size
 

Kuulokkeiden pehmusteet ovat tarpeeksi isot jotta korvat mahtuvat niiden sisällä. Täten ne eivät paina korvia edes pidemmissä pelisessiossa. Kevyt paino ja pannan hyvä tuki edelleen parantavat käyttömukavuutta. Kuulokkeiden perinteinen designi myös varmistaa sen, että kuulokkeet sopivat useamman ihmisen päähän hyvin. Kuulokkeiden avoin rakenne auttaa pitämään korvat viileinä.

Ainut asia jota toivoisin näiltä kuulokkeilta mukavuusmielessä, ovat hieman pehmeämmät pehmusteet korville. Siberia Neckband kuulokkeiden pehmusteet ovat paremmat, mutta ne eivät sovi kaikkien nupeille, neckband designinsa vuoksi.

Tarvikkeet

 

SteelSeries Siberia Full-Size
 

Koska itse kuulokkeiden johto on jätetty melko lyhyeksi soitinkäytön vuoksi, jatkojohto tulee tarpeeseen kun kuulokkeita käytetään tietokoneella. Tällöin johdon pituus on tarpeeksi suuri jatkojohdon kanssa, jotta se ylettyy tietokoneen taakse helpostikkin. Jatkojohto kasvattaa johdon pituutta 1.8 metrillä, metristä aina 2.8 metriin saakka. Jatkojohdosta löytyvä äänentason-säätö on melko kätevä koska sen avulla äänentasoa voidaan säätää tietokoneen asetuksiin koskematta.

 

SteelSeries Siberia Full-Size
 

Mikrofonin tuet ovat aivan mahtava idea niiden yksinkertaisuudesta huolimatta. Mikrofoni on täten huomattavasti käytettävämpi, koska sen avulla mikrofoni voidaan kiinnittää vaikkapa näyttöön.

Yhteenveto


PLUSSAT 
 • Äänenlaatu
 • Ulkonäkö
 • Mukavuus
 • Suhteellisen matala hinta


 • CONS 
 • Hieman heppoinen rakenne
 • Award
  Silver Award!


  Käytettyäni näitä kuulokkeita parisen viikkoa, voin helposti ymmärtää miksi ne ovat niin suositut. On kuitenkin muutamia kohtia joita haluaisin parantaa näistä kuulokkeista. Ensinnäkin, kuulokkeiden rakennetta voisi hieman vahvistaa, koska tämän tyylisten kuulokkeiden tulisi kestää hieman iskua. Jäykkä rakenne pahentaa tilannetta siinä mielessä, että kuulokkeita ei voi taittaa kasaan kuljetuksen ajaksi. Toisekseen pehmusteet voisivat olla inasen pehmeämmät.

  Joka tapauksessa, järkevä hinta, yhdistettynä hyvään laatuun ja upeaan designiin tekevät näistä kuulokkeista hyvän ostoksen.


  Lisätietoja

  SteelSeries

  Aiheeseen liittyvät artikkelit Metkussa  Steelseries Siberia Neckband

  3DConnexion SpaceExplorer

  Project: LogiNoki

  Logitech G9

  Osallistu keskusteluun. Artikkeliin liittyvä viestiketju foorumissa.
  • 12.08.2008 22:55 japala

  • Questions, comments?

   Kysymyksiä, kommentteja?
  • 13.08.2008 23:39 zaketus

  • Hinnan ja ulkonäön puolesta ihan varteenotettava vaihtoehto seuraaviksi kuulokkeiksi. Tosin eivät ole suljetut :/ Itseäni häiritsee kovasti, jos esim viereisessä huoneessa katsotaan formuloita/jääkiekkoa, jossa on yli-innokas selostaja. Itse en seuraa formuloita... ennen ne olivat mukavia, kun oli hyvinkin mahdollista, että vain puolet pääsi maaliin tjsp. Jääkiekko ei ole koskaan kiinnostanut.


  Sivut:  1 2 3 


   
    Content in english!
    Sisältö suomeksi!

   Google

   .:Back to top Bandwidth by Mpoli

  Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
  All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
  All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy