MetkuMods

Pico A 2 GB

Erittäin nopea USB-muistitikku Super Talentilta.
Kirjoittaja: Jouni 'Jipa' Vasama
Julkaistu: 22.11.2007
Valmistaja: Super Talent
Tuoteryhmä: Tallennus
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

Lähes jokainen on joko käyttänyt sellaista tai omistaa sellaisen. Niitä on kaikkialla, niitä on kaiken muotoisia ja kokoisia ja musiikkiakin levitetään jo tallennettuna näille. Hintojen jyrkkä lasku viimevuosina on pakottanut valmistajat keksimään uusia tapoja erottua massasta ja tuota markkinoille jotain uutta.

Tämänkertainen testilaitteemme on Super Talentin valmistama USB-muisti. Joidenkin valmistajien kilpaillessa huomiosta lisäämällä kaikenlaisia hilavitkuttimia, kuten LCD-näyttöjä ja numerolukkoja muisteihinsa on Super Talent lähtenyt eri linjalle Pico-sarjansa kanssa. He ovat päätelleet, että USB-muistin ostaja tahtoo ensisijaisesti pienen ja suorituskykyisen muistin. Pico-sarja koostuu kahdesta erilaisesta mallista (A ja B), jotka eroavat toisistaan aukeamistavoilltaan, mutta ovat sähköisesti samanlaisia ja molempia saa 1-4 GB malleina. Testiin saapuneen tapauksen tarkka malli on Pico A 2 GB.

Pakkaus ja sisältö

 

Super Talent Pico A 2GB Package and Content
 

Käyttäjän onneksi Super Talent on ostajan tarpeita tutkiessaan huomannut myös, etteivät käyttäjät tahdo joutua kiroamaan ja avaamaan väkivalloin tuotteen pakkausta, joten Pico-tikun pakkausta ei ole prässätty umpeen. Ainut informaatio, jota mukana tuleva pahvi antaa on, että muisti on yhteensopiva sekä USB1.1, että USB2.0:n kanssa. Jotkut tahtoisivat ehkä saada kaulanauhan muistinsa mukana, mutta toisaalta kaulanauhoja kätevinä pitävillä henkilöillä on moiset jo omasta takaa. Pico on myös niin pieni, etten uskoisi sen toimivan turhan hyvin kaulanauhan kanssa.

Muistiin on kuitenkin valmiiksi kiinnitettynä lyhyt nauha, josta sen voi ripustaa vaikkapa avainnippuun tai johonkin muuhun, joka tekee sen hukkaamisesta vaikeampaa.

Vertailua

 

Sandisk Extreme III, Super Talent Pico and Kinston DataTraveller
 

 

Compared to a coin
 

Jo tuotteen nimestä ja sivun ensimmäisistä kuvista voi päätellä jotain laitteen pienehköstä koosta. ylemmässä kuvassa verrokkina toimivat Compact Flash-muistikortti ja Kingston Data Traveler-muistitikku, jota voidaan pitää "normaalin kokoisena" USB-muistina. Alemmasta kuvasta taas selviää, että kyseessä on myös hyvin, hyvin ohut muisti. Ilman metallisuojusta muisti on vain kaksi milliä ja suojan kanssakin alle neljä milliä paksu (3.7 mm x 12.4 mm x 38.7 mm). Se on samalla vaadittu minimipaksuus, jolla muisti vielä pysyy napakasti USB-liittimessä. Tuote on myös erittäin kevyt alle kuuden gramman painollaan.

Modaajana muistin pienet ulkomitat kertoivat suoraan hyvästä modauspotentiaalista. Nykyään flashmuisteja tosin tungetaan kaupallisestikkin vaikka mihin, joten uuden sijoituskohteen keksimisestä ei tule helppoa. Ehkäpä silti keksimme vielä jotain...

 

Very slim
 

Pieni ja kapea design tuo mukanaan myös käytännön hyötyjä. Joissakin koteloissa USB-liittimet on sijoitettu ulkonäöllisistä syistä upotukseen tai uraan, johon normaalia USB-liitintä suuremman laitteen kytkeminen on joko vaikeaa tai mahdotonta. Ongelmia voi syntyä, vaikka liittimet olisivat tasaisellakin, jos ne on sijoitettu niin lähekkäin, että paksu USB-muisti peittää viereisen paikan. Pico on selvästi pienempi kuin tavanomainen USB-liitin, joten se mahtuu varmasti kaikkiin liittimiin.
Sivut:  1 2 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy