MetkuMods

Pico A 8 GB

Pienet mitat, paljon tallennustilaa.
Kirjoittaja: Jouni 'Jipa' Vasama
Julkaistu: 17.04.2008
Valmistaja: Super Talent
Tuoteryhmä: Tallennus
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

Ei ole syytä paniikkiin vaikka saisitkin vahvan déjà vu -ilmiön arvostelun otsikosta, Metku on tosiaan aiemminkin testannut Super Talent Pico A USB-muistin. Ero tämänkertaisen ja aiemman välillä on siinä, että nyt Super Talent on julkaissut uuden tuotteen Pico-sarjaansa ja nyt Picoja on tarjolla yhden ja kahdeksan gigatavun väliltä.

Pico

 

Supertalent Pico 8GB
 

8 GB mallin pakkaus on identtinen aiemman kanssa. Super Talent ei onneksi ole sulattanut muovipakkauksen reunoja yhteen, vaan sen saa auki ilman teräaseita. Itse tikun lisäksi pakkauksessa on vain lyhyt ketju, jolla muistin saa kiinni avainnippuun. Aiempi 2 GB testikappale on ollut allekirjoittaneen päivittäisessä käytössä pian viisi kuukautta ja ketju on edelleen ehjä, joten ilmeisesti nämä ketjut ajavat hyvin asiansa pitkässäkin juoksussa.

 

Supertalent Pico 8GB
 

Pico-sarja tekee optisista tallennusmedioista todella vanhentuneen oloisia, nykyään kun pienimmätkin USB-muistit tarjoavat DVD:n 4,7 gigatavua suurempia kapasiteetteja. Kuvasta näkyy myös, että alempana olevasta 8 GB tikusta puuttuu valmistajan himmeä logo. En tiedä onko kyseessä tältä osin poikkeava testikappale vai onko valmistuslinjalla käynyt kämmi, mutta olettaisin, että kauppojen hyllyiltä löytyvissä tikuissa on ylemmän mallin kaltainen painatus.

Ulkoisesti kaikki Pico A-muistitikut ovat samanlaisia, joten tarkemmat kuvat ja syvällisemmän tutkiskelun voi lukea aikaisemmasta 2 GB mallin arvostelusta.

Suorituskyky

 

Supertalent Pico 8GB Performance
 

Suorituskyky on uuden tulokkaan mielenkiintoisin osuus. Alkuperäinen 2 GB malli osoittautui erittäin nopeaksi USB flash-muistiksi, joten odotukset olivat korkealla 8 GB mallinkin suhteen. Nopeustesti ajettiin uudella testikoneella, joten tuloksia ei voi suoraan verrata keskenään, mutta ne vastaavat silti hyvin lähelle toisiaan. Siinä missä 2 GB tikun siirtonopeus pysyi tasaisena koko testin ajan, on 8 GB mallin kuvaajassa nähtävissä kolme selkeää pudotusta siirtonopeudessa. Nämä johtuvat todennäköisesti siitä, että 8 GB tikun sisällä on neljä kahden gigatavun muistipiiriä ja katkokset suorituskyvyssä tapahtuvat aina piiriltä toiselle siirryttäessä.

Käytännössä pudotusten vaikutus on vähäinen ja keskimääräinen siirtonopeus pysyy 2 GB mallia korkeampana. Kaikenkaikkiaan tulokset ovat flash-muistille huippuluokkaa ja lähentelevätkin jo USB:n asettamaa nopeusrajoitusta.Yhteenveto


PLUSSAT 
 • Pieni koko
 • Korkea siirtonopeus
 • Kestävä metallikuori


 • MIINUKSET 
 • -
 • Award


  Aiemmin testattu Pico A 2 GB voitto Metkun Editor's Choice -awardin ja onkin sittemmin pysynyt allekirjoittaneen päivittäisessä käytössä. Ainut todellinen ero näiden tikkujen välillä on uuden mallin nelinkertainen kapasiteetti, joten en näe mitään syytä, miksei uusi tulokas korvaisi käytössä pienempää. Valinta näiden kahden tikun väliltä riippuukin täysin omista tarpeista - jos ostaja haluaa pienen muistin vaikkapa tekstitiedostojen varmuuskopiointiin, voi malliston pienin 1 GB mallikin riittää, jos taas olet aikeissa siirtää suuria määriä kuvia tai videoita, on 8 GB varma valinta. Minkä mallin ikinä valitsetkaan, voit olla varma saavasi pienen ja kätevän USB-muistin, joka myös tarjoaa huippuluokan suorituskykyä.


  Kysymyksiä, kommentteja? Vieraile MetkuModsin forumilla.

  Lisätietoja

  Super Talent

  Aiheeseen liittyvät artikkelit Metkussa  Project: LogiNoki

  Logitech G9

  Corsair PadLock

  Baby SATA


   
    Content in english!
    Sisältö suomeksi!

   Google

   .:Back to top Bandwidth by Mpoli

  Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
  All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
  All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy