MetkuMods

Thermaltake Element Q

Pieni kotelo mini-ITX -emolevyille
 
Kirjoittaja: Aki Korhonen
Julkaistu: 05.11.2009
Valmistaja: Thermaltake
Tuoteryhmä: Tietokonekotelot
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

Mini-ITX -emolevyt ovat hyvä pohja erilaisille pienille konekokoonpanoille, kuten esimerkiksi kotiteatterin koneeksi, kotipalvelimeksi tai muuten vaan vähän tilaa vieväksi koneeksi normaaliin käyttöön. Uusissa mini-ITX -emolevyissä alkaa virrankulutuskin olla alenemaan päin ja levyjä saa hiljaisina passiivisesti jäähdytetyillä prosessoreilla varustettuna. Tällä kertaa meillä on testissä (melkein) tuulettimeton kotelo Thermaltaken Element Q VL5000 -sarjasta. Se on pienikokoinen kotelo, joka on suunniteltu lähinnä mini-ITX emolevyille, joissa on matala prosessorijäähy (Atom -kokoonpanot esimerkiksi).

Nyt arvosteltavana oleva kotelo on tähän asti pienin arvostelemistamme koteloista, mikäli verrataan koteloiden kokoa laskemalla niiden tilavuus. Hieman päälle kuukausi sitten arvostelemamme SilverStone Sugo SG05 oli mitoiltaan 222 mm * 176 mm * 276 mm (10.8 litraa), vuonna 2003 arvosteltu Shuttle SB62G2 XPC (arvosteltavana oli kylläkin barebone-setti, eikä pelkkä kotelo, mutta otetaan nyt vertailuun mukaan pienen kokonsa vuoksi) oli 300 mm * 200 mm * 200 mm (12 litraa) ja nyt arvosteltavana oleva Thermaltake Element Q on 330 mm * 220 mm * 130 mm (9.4 litraa).

 

Thermaltake Element Q
 

Kotelo tulee kiiltäväpintaisessa pahvilaatikossa, josta löytyy eri kyljistä kuvia kotelosta, sekä tekniset tiedot. Kotelo on pakattu muovipussiin ja paikallaan sitä pitää muotoon leikatut styroksipalat, kuten yleensä.

 

Tekniset tiedot

Malli

VL52021N2U (200W virtalähde)
VL52021N2E (200W virtalähde + APFC)

 Materiaali

Muovinen etupaneeli, runko SGCC-terästä [musta]

 Emolevy

Mini-ITX

 Multimedia

--

 Levypaikat

 Ulkoiset
5.25" x 1 / 3.5" x 1
--
 Sisäiset
3.5" x 1

 Jäähdytys

 Edessä
Ilmareikiä
 Takana
Virtalähteen tuuletin
 Sivulla
Ilmareikiä
 Ylhäällä
--
 Pohjassa
--
 Sisällä
--

 Laajennuskorttipaikat

 1

 Liittimet edessä

USB2.0 x 2
HD Audio x 1
MIC x 1

 Virtalähde

Thermaltake SL-8220SFX (220W)

 Laajennuskortti

1x normaalikokoinen

 Ominaispaino

2.89 kg

 Mitat

330 mm (S) x 220 mm (L) x 130 mm (K)

 Extra

--

Koteloa on saatavilla kahdella mallimerkinnällä, joista molemmissa itse kotelo on sama, mutta toinen niistä tulee virtalähteellä, jossa on APFC (Active Power Factor Correction). Arvosteltavana olevan kotelon virtalähteen merkintöjen (ei sano mitään APFC:stä) mukaan arvosteltava setti olisi mallimerkinnällä VL52021N2U (ei APFC:tä). Vaikka virtalähde on laatikon kyljessä merkitty olevan 200 W, niin mukana tulleen virtalähteen merkinnät sanovat sen olevan 220 W.

 

Bundle

 

Thermaltake Element Q
 

Kotelo tulee varsin normaalin lisävarustuksen kanssa. Mukana tulee ohjekirja ja jonkinlainen takuulappu, virtapiuha, neljä kumitassua (kotelon pohjassa ja vasemmassa kyljessä on merkityt paikat näitä varten), pieni pussillinen ruuveja kasausta varten, yksi nippuside, pieni kaiutin emolevyä varten, sekä asennuskiskot kiintolevyä varten.

 

Thermaltake Element Q
 

Käyttöohjevihkosta löytyy kotelon USB- ja audioliittimien pinnien kytkennät, joita on hyvä verrata emolevysi mukana tulleen ohjevihkosen merkintöihin. Pinnijärjestysten pitäisi olla melko hyvin samat joka paikassa, mutta ei tee pahaa verrata niitä pikaisesti. Tässä tapauksessa kaikki pinnit olivat oikein.
Sivut:  1 2 3 4 5 6 7 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy