MetkuMods

Walkera QR Ladybird V2 (RTF)

All-in-one quadin lennätykseen

Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 23.06.2013
Valmistaja: Walkera
Tuoteryhmä: Sekalaiset
In English In English
Suomeksi Suomeksi
 

QR Ladybird V2

 

Walkera QR Ladybird V2 (RTF) - All-in-one quadin lennätykseen
 

Ladybird (puhekielessä Leppis) V1 oli koriltaan punainen, mutta V2:een väritys on vaihtunut vihreään. Muutokset eivät jää tähän mutta näistä lisää vähän myöhemmin.

Mukaan bundlattu ruuvimeisseli on tarkoitettu Leppiksen lento-ominaisuuksien säätöön ja "binding plug" on luonnollisesti mukana mahdollistamaan DEVO 4 -lähettimen ja Leppiksen vastaanottimen naittamisen toisiinsa. Näin saamme useamman Ladybirdin samaan aikaan taivaalle samalla alueella. Menneitä ovat ajat radiokiteiden kanssa pelaamisen osalta, kiitoksia halvan ja toimivan digitaalisen tekniikan.

 

Walkera QR Ladybird V2 (RTF) - All-in-one quadin lennätykseen
 

Leppis on melkoisen pieni (8.5 x 8.5 cm). Tämä on sekä hyvä että huono asia. Voit ottaa quadin helposti mukaasi ja pieni koko tekee sen melkoisen vastustuskykyiseksi kovallekin tuulelle, mutta se on myös hieman kiikkerämpi lentää ja quadin päästyä kauemmas, sen asentoa voi olla vaikeampi hahmottaa.

Olen kuitenkin sitä mieltä, että tämä on juurikin se oikea koko laitteen käyttötarkoituksen huomioon ottaen. Pieni koko tarkoittaa pientä painoa, joten se on erittäin iskunkestävä. Akrobaattisessa lennätyksessä ja miksei ihan lei'uttelussa sisällä osumilta maahan, seiniin, huonekaluihin jne. ei vain voi välttyä.

 

Walkera QR Ladybird V2 (RTF) - All-in-one quadin lennätykseen
 

Oleellisimmat erot V1:n ja V2:n väliltä löytyvät Ladybirdin "aivoista". V2 ei pidä sisällään telemetriaa, sen ohjelmistoa ei voi päivittää eikä se pidä sisällään V1:stä löytyvää kiihtyvyysanturia. Myöskin radio on eri kuin mitä V1:n RTF-paketissa toimitettiin.

Onko tämä nyt sitten hyvä vai huono asia? En ole henkilökohtaisesti lentänyt V1-mallin Leppiksellä, mutta mitä aiheesta olen lukenut forumeilla, yleinen konsensus näyttäisi olevan, että lennätettävyydessä ei ole juurikaan havaittavaa eroa. V2 ei siis tunnu mitenkään rajoittuneelta verrattuna V1:een. Koska näitä pikkuquadeja valmistaa jo useampikin halpavalmistaja, Walkeran oli laitettava Leppis säästökuurille ja lopputuloksena on mielestäni varsin onnistunut kompromissi. Hinta on kohdallaan ja kokonaisuus toimittaa sen mitä lupaakin.

Kuvassa alhaalla näkyvä lyhyt musta piuhanpätkä on itse asiassa 2.4 GHz:n antenni. Tämän vieressä näkyy trimmeri, jonka avulla Leppiksen lento-ohjaimen Gainia voi säätää. Tämä vaikuttaa laitteen lento-ominaisuuksiin.

 

Walkera QR Ladybird V2 (RTF) - All-in-one quadin lennätykseen
 

 

Walkera QR Ladybird V2 (RTF) - All-in-one quadin lennätykseen
 

Leppiksen pohjasta löytyy akulle varattu "kori". Se pitää yhden kennon (1S) 3.7 voltin lipo-akun paikallaan varsin mallikkaasti.
Sivut:  1 2 3 4 5 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy