MetkuMods

Wiinja v2 - Päivitetty modipiiri Nintendo Wii:lle

Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 21.02.2007
Valmistaja: Wiinja
Tuoteryhmä: Pelikonsolitarvikkeet
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

Edellisestä Wiinja-jutusta on kulunut vain päiviä - Wiinja - Modpiiri Nintendo Wii:lle. Jos haluat vilkaista millainen operaatio on avata Wii ja asentaa Wiinja, kannattaa sinun vilkaista kyseinen juttu. Tällä kertaa tutustumme piirin päivitettyyn v2 -malliin ja sen tuomiin uudistuksiin ja korjauksiin.

 


 

Tuote saapui testiin Cheapestmodsilta ja sisällöltään pakkaus vastasi edellisen version kokoonpanoa. Mukana seuraa siis kaikki asennuksessa tarvittavat piuhat ja tietysti itse piiri. Ainoa asia mikä erotti päivitetyn Wiinja-version vanhasta oli antistaattisen pussin reunaan kynällä kirjoitettu v2. Olin positiivisesti yllättynyt mukaan laitetusta Tri-Wing -ruuvimeisselistä. Tämä lisäys Cheapestmodsin tuotevalikoimaan on mielestäni hyvä, sillä mikä onkaan sen parempaa kuin voida tilata kaikki tarvittava modaukseen saman katon alta.

 


 

Wiinja versioiden 1.0 ja 1.1:n välillä ei ole ulkoisesti mitään eroa. Ehkäpä tähän on syynä se, että Wiinja-poppoo vaihtaa piirejä kuluttajille päikseen. Eli vanhan piirin postittamalla valmistajalle saa heiltä uuden version paluupostissa. Tällöin sekaannuksiakaan ei pitäisi syntyä. Olisin silti mielellään nähnyt vaikka maalipisteen jossain tai vaikka uuden tarran piirin päällä korostamassa versiota mutta ehkäpä tämän kanssa pystyy elämään.


Päätin tehdä piirin vaihdosta pienen videon edellisen Wiinja-arvostelun hengessä. Valtaosa käyttäjistä ei vaihtoa varmaan näin suorita, vaan avannee Wiinsä, juottaa piirin irti, laittaa piirin postiin, odottaa tovin, hakee uuden piirin postista ja juottaa sen koneeseen. Itselläni nyt sattui olemaan molemmat versiot saatavilla samaan aikaan, joten johtimien siirto piiristä toiseen kävi turhankin näppärästi.

Käyttö

Olettaisin, että nyt päästiin osioon mitä valtaosa Teistä on odottanut. Kyllä, Wiinja v2 poisti kaikki DRE-virheet (Disk Read Error) omasta konsolistani. Aikaisemmin hyllyssäni oli noin 15 toimimatonta DVD-R ja DVD+R varmuuskopiokiekkoa ja vain kaksi toimivaa. Nyt kaikki pelaavat täysin ilman ensimmäistäkään DRE:tä useamman tunnin pelailunkaan jälkeen. Aikaisemmalla Wiinjan versiolla DRE oli vieraana usein, noin kerran pari minuutissa tai peli ei lähtenyt päälle laisinkaan. V2:lla... kaikki pelaa kuten olisi saanut pelata heti ensimmäisellä versiolla.

Yhteenveto

 
PLUSSAT
 • DRE ongelmat korjattu
 • D2B-tuki


 • MIINUKSET
 • Ei päivitettävissä
 • Ei aluevapaa


 • Ennen tätä arvostelua, netissä kyseltiin paljonkin onko v2:een siirtymisessä mitään hyötyä. Toivottavasti tällaiseen arvuutteluun ei ole enää tarvetta sillä mielestäni v2 on kiistatta parempi kuin v1.0. DRE-korjaus jo yksistään tekee päivityksen välttämättömäksi mutta D2B-tuen lisääminen on varmasti mahtava uutinen Wii-konsolin vasta hankkineille tai sellaisen vähän aikaa sitten tilanneille. Nyt kaikki myynnissä olevat Wii:n revisiot on tuettu. Tämä on tietysti vain tämän hetken tilanne sillä Nintendo pohtinee jo kiivaasti millä pistää kapuloita modaajien rattaisiin. DVD-ohjainpiiri ja piirilevy tullee muuttumaan piakkoin mutta tällä hetkellä kierrossa olevat konsolit toimivat varsin mainiosti nykyisillä modpiireillä ja jatkanevat toimivina aina siihen päivään asti, kun taloon tuodaan tilalle uusi, seuraavan sukupolven pelikonsoli.


  Digg this

  Kysymyksiä, kommentteja? Vieraile MetkuModsin forumilla.

  Lisätietoja

  Wiinja

  Cheapestmods

  Aikaisemmat, aiheeseen liittyvät artikkelit Metkussa

  Artikkelit:

  Arvostelut:

  Modit:   
    Content in english!
    Sisältö suomeksi!

   Google

   .:Back to top Bandwidth by Mpoli

  Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
  All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
  All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy