MetkuMods

Bitumimaton asennus

Tarkoitus olisi asentaa bitumimattoa koneen sisälle jotta saataisiin peltien turhat räminät ja värinät pois.

Yllätyksekseni kyseistä bitumimattoa löytyi täältä Raahenkin perukoilta paikallisesta tarviketorista. Hintaa oli 30mk per 500x400x4mm arkki. Ei mitenkään paha. Otin mukaani kolme kyseistä tuotetta mutta projektin lopuksi huomasin, että tulin toimeen kahdellakin joten yksi jäi yli.

Arkit ovat siis bitumia ja ovat täten erittäin raskaita. Tätä ominaisuutta hyväksi käyttäen olisi tarkoitus vaimentaa kotelosta tulevia ääniä. Oman koneeni seinämät ovat 1mm pellistä tehtyjä joten on mielenkiintoistä nähdä/kuulla ero. Normaalisti koteloiden seinämät ovat luokkaa 0.5-0.7mm pellistä.

Sivupelti irrotettuna ja punatussilla merkkailtuna mihin kohti mattoa laitetaan ja mihin ei. Mattoveitsi valmiina paloittelemaan. Alustaksi otin normaalin muovisen leikkuulaudan keittiöstä. Matto on yllättävän voimaa vaativaa työstää joten hyvä alusta on hyvä olemassa ettei leikkaa pahvin tms läpi.
Flektille mitoitettu reiänpaikka. Näiden on parasta sattua kerralla kohdalleen. Mattoa ei siis saa revittyä irti pelleistä sen jälkeen, kun sen on kiinni siihen painanut. Jos on tarvetta niin mattoa voi lämmittää esim. hiustenkuivaimella jolloin matossa oleva liima vielä notkistuu ja tarraa erittäin lujasti peltiin kiinni.
Sivupellit ja katto "matotettuna". Ihan tyylikästä jälkeä vaikka itse sanonkin. Kunnon mattoveitsellä saa erittäin tarkasti leikattua tuulettimille reiät ja mahdollisille ruuvien paikoille jne.
Koppa valmiina käsittelyyn. Kuvassa näkyy myös erittäin hyvin roundatut ide kaapelit. Eli pyöristetyt jotta ilma pääsisi kulkemaan mahdollisimman hyvin kotelon sisällä.
Maton jäämäpaloja sijoiteltuna sinne tänne. Myös muovinen etupaneli kannattaa matottaa jotta sen resonoinnit ja äänet saadaan myös kuriin.

 

Huh, olihan se urakka. Ja sitten konetta päälle ja testailemaan miltä kuulostaa. Ei pahalle. Ilmavirtojen ääni kuuluu edelleen suunnilleen samalla tasolla koska virtalähteen ja kattotuulettimen puhallus on kopasta ulospäin. Parhaiten huomaa äänien vaimenemisen kovalevyistä vaikka mitään omaa kehikkoa niille ei tehtykään. Sitten erikoisin on lämmöt. Kaikki varoittelevat kuinka kopan lämpö saattaa pompata pilviin tämän modin jälkeen mutta itselläni kopan lämpö nousi vain asteella ja prossun idle lämpö tippui kahdella asteella. Eli ylimääräisten ilmareittien tukkiminen siis auttaa myös ilman kulussa oikeisiin paikkohin.

!HUOM!

Bitumimatto on yllätävän voimakkaan hajuista joten suosittelen, että suoritat leikkelyn ja kasauksen tuuletetussa tilassa. Itselläni ainakin tuli mahtava päänsärky operaation jälkeen. Käytössä hajua ei enää huomaa mutta leikkausvaiheessa ilmeisesti pääsee vapaaksi jotain ainetta.

Keskustele aiheesta.
Takaisin etusivulle.

19.02.2001 - ©Japala


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy