MetkuMods
English Custom Polishing

ShinyShuttle with English Custom Polishing

Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 05.04.2004
Vaikeusaste: 1 Dremel - Helppo ; 5 Dremels - Vaikea
Käytetty aika: 4 tuntia
Hinta: ~30 euroa

Intro

Jälleen oli vaikea päättää, kuuluuko tämä artikkeli modien vai artikkelien puolelle. Nyt, kun olen enemmän tai vähemmän lopettanut oppaiden kirjoittamisen valmistajien kopioitavaksi, päätin kuitenkin, että on aika päivittää modauspuolta.

Tällä kertaa esittelen kiillotustuotteita, joiden valmistaja on English Custom Polish. Tämä on ensimmäinen kerta, kun kiillotan yhtään mitään, joten tämä arvostelu/modausartikkeli esitteleekin, kuinka helppoa on aloittaa nollasta ja saada tietokoneen osat kiiltämään. Vaikka kohteeni on tämä Shuttlen ST61G4 XPC, näillä tuotteet soveltuvat muuhunkin kuin tietokoneen koteloihin. Voit käyttää niitä mihin tahansa metalliin, mikä mieleesi juolahtaa, koska Englis Custom Polishilla on tarjolla laaja valikoima tuotteita. Ei ole väliä, oletko aivan aloittelija tai kokenut ekspertti, sillä näillä tuotteilla homman pitäisi onnistua varmasti.

 


Mistä aloitetaan??

Vaikka Shuttlen kotelot ovat varsin tyylikkäitä sellaisenaan, olet saattanut kyllästyä oman kotelosi ulkonäköön. Tässä ST61G4-mallissa on kiva pieni ominaisuus, peili etupaneelissa. Vaikka sen myötä kone erottuu edukseen, voimme tehdä paljon saadaksemme se näyttämään vieläkin paremmalle.

Kuoret ovat alumiinia ja etupaneeli muovia. Myös 5,25" asemapaikan suojalevy on muovinen ja näin ollen näitä muoviosia ei voida modata näillä tuotteilla. Mutta meille jää kyllä vielä paljon metallia työstettäväksi, joten jatketaanpa eteenpäin.

 


Harjattua alumiinia

Kuoren pinta on anodisoitu ja harjattu, minkä seurauksena pintakuviosta on saatu kaunis, sellainen, jonka monet ovat tottuneet näkemään alumiinikoteloissa. Voi olla hieman vaikea pureutua anodisoinnin läpi, mutta kunnon työvälineillä se ei kestä kauaa.

On myös muita keinoja poistaa tämä kerros ilman mekaanisia työkaluja, mutta teen tämän osan vanhalla kunnon hiekkapaperilla. Miten se pitäisi tehdä? Riippuu siitä, mitä tarvikkeita sinulla on saatavilla.

 

Työvälineet ja kemikaalit


English Custom Polishin kiillotustuotteet

Nämä pullot ratkaisevat ongelmamme saada metalli kiiltämään peilin tavoin. Tähän pieneen projektiimme et tarvitse jokaista purnukkaa kaupasta, vaan ideana on käyttää oikeaa tuotetta oikeaan aikaan. Kaupasta et löydä identtisiä pulloja, koska English Custom Polish on vastikään esitellyt ne tuotelinjassaan. Myyntipakkaukset näkyvät heidän sivuillaan, mutta tuotenimet ovat samat kuin tässä artikkelissa käytetyt (englanninkieliset).

 


Työvälineet

Ihan kaikkea ei voida tehdä tipalla nestettä pullosta. Tarvitsemme hiekkapaperia ja kangasta, jolla lisätä kiillotusaine paljaalle metallille. Ylävasemmalla on kuminen hiontapala, joka on hyväksi avuksi hiottaessa. Se tekee tasaisen paineen ja peittää suuremman alueen kuin paljain käsin hiomalla saisi aikaan. Sen vieressä on kolme erilaista vesihiomapaperia, joiden karkeus vaihtelee 600:sta 1200:aan. Lisäksi oikealla on kaksi erilaista kangasta, joita tarvitaan kiillotuksen eri vaiheissa.

 


1200 - 800 - 600 karkeudet

1200 on hienoin ja 600 karkein hiomapaperi, joita tässä projektissa käytetään anodisoinnin poistamisen jälkeen. Yritin ensin poistaa anodisoidun kerroksen käsin 600 paperilla, mutta se ei edes naarmuttanut pitnaa. Anodisointi selvästi tekee sen, mihin se on tarkoitettukin, suojaa allaolevan metallin. Miksi hiomapaperissa on etuliite "vesi"? Koska hiekka näissä papereissa on niin hienoa, tarvitse paljon vettä pitääksesi paperin puhtaana hiekkapölystä. Ilman vettä paperista tulee käyttökelvotonta muutamassa sekunnissa. Käytä vettä, reilusti.

 


Kankaat

Näitä kahta kangasta käytetään tässä artikkelissa kiillottamaan metallia. Valkoisella kankaalla lisätään kiillotusaine alkuvaiheessa ja keltaisella mikrokuitukankaalla saadaan aikaiseksi lopullinen kiiltävä peilipinta. Hyvälaatuiset ja puhtaat kankaat ovat ehdottoman tärkeät, koska näin saadaan silein ja laadukkain tulos.Sivut:  1 2 3 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy