MetkuMods

Jalkapedaali Dremelille

Vapauta kätesi - säädä Dremelisi nopeutta käyttäen jalkojasi.
Kirjoittaja: Jani 'Japala' Pönkkö
Julkaistu: 25.03.2007
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

Aika ajoin modauksen saralla tulee mieleen "killeri-idea", joka ei maksaisi paljoa, mutta parantaisi alkuperäisen tuotteen ulkonäköä, käytettävyyttä, toiminnallisuutta tai näitä kaikki yhdellä kertaa. Uskonkin, että tämä seuraava modaus sopii ainakin yhteen näistä kategorioista varsin hyvin. Minulle tämä idea toi rutkasti lisää intoa puuhasteluun ja tietysti toivon, että havaitset tämän pienen projektin tekemisen arvoiseksi ja saavutat sillä samat hyödyt mitä itse siitä sain.

Mihin tähtäämme?


Kuvassa oma systeemini keittiön pöydällä. Kaivertaessani koetan aina käyttää Flexi-kaapelia, jotta en joutuisi kannattelemaan koko sähkötyökalun painoa kädessäni. Lattialla näkyykin laite, joka on koko tämän artikkelin syy ja tarkoitus. Tunnistanet mistä kyseinen osa on voitu lainata, mutta tästä lisää seuraavalla sivulla.

Miksi teemme tämän?

Minulle kahden käden vapaaksi saaminen kaiverrusta varten on ehdoton plussa. Yhtä kättä voi käyttää kappaleen pitelemiseen paikoillaan ja toinen onkin vapaa itse työkalun käyttöön. Joten mihin tässä sitä kolmatta kättä tarvisikaan?

Dremeleillä, Fermeillä, Proxxoneilla jne. on kaikilla ainakin tämän yksi yhteinen ominaisuus; tarvitset molemmat kädet sen säätöön. Jos koneessa on täydet kierrokset ja haluaisit laskea niitä, joudut laskemaan työstettävän kappaleen käsistäsi säädön ajaksi. Sama koskee myös ihan koneen käynnistystä ja sammutusta. Kyllä, on olemassa jokunen erikoismalli, jossa asiaan on koettu vaikuttaa, mutta nämäkään eivät pääse lähellekään jalkapedaalin käytettävyyttä.

Lattialla oleva pedaali mahdollistaa niin laitteen käynnistyksen ja sammutuksen, kuten myös portaattoman käyntinopeuden säädön. Se antaa myös mahdollisuudet tehdä paljon enemmän paljon lyhyemmässä ajassa ja myös laadukkaammin lopputuloksin. En varmasti ole ainoa, joka on pilannut palan pleksiä tai muuta mitä on työstänyt, kun Dremelin jyrsintäterä on hipaissut kohteen pintaa käden asentoa parannettaessa tai vaikka nopeutta säädettäessä. Nyt tätä ei tarvitse pelätä enää.
Sivut:  1 2 3 4 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy