MetkuMods

Kulmahiomakiintolevy

Anna kipinöiden lentää!
Kirjoittaja: Jipa
Julkaistu: 01.06.2006
In English In English
Suomeksi Suomeksi

Esipuhe

Tälläkertaa tarjoilemme hieman "ei niin vakavan" projektin kaikille modaajille, joilla on rikkinäisiä kiintolevyjä.

Hyllystäni sattui löytymään nippu elämänsä ehtoopuolelle päässeitä kiintolevyjä. Jotainhan niille oli keksittävä, joten päätin tutustua niiden sisuksiin hieman tarkemmin. Avauksen jälkeen sähköt päälle ja katsomaan mitä ruuvimeisseli saa aikaan pyöriville levyille...

Aloitus

 


Kiintolevy

Olen melko varma, että jokainen teistä on nähnyt kiintolevyn, mutta tässä se on joka tapauksessa. Tämä nimenomainen, jota itse käytin, on vanha Seagate. Tällä kertaa valmistajalla, kapasiteetilla tai mallilla ei ole mitään merkitystä, vaan kierrosluku ja levyjen koko ovat valttia.

 


Avattuna

Uhri on itseasiassa juuri samanlainen, joka minulla on palvelimessani, toivottavasti se ei hajoa kuten tämä teki. Tämä kyseinen malli sopii modaamiseen erityisen hyvin helpon avaamisensa vuoksi, kiintolevyä kun pitää yhdessä vain reunan kiertävä alumiiniteippi. Monet ovat varmasti nähneet myös kiintolevyn sisukset, mutta näytänpä nekin. Kuvasta näkyvät selvästi magneetit ja levyt.

 


Ruuvit

Muutamien torx-ruuvien jälkeen alkoi kiintolevy olla tyhjennetty. Muu irrotettava tavara on melko tarpeetonta, mutta tehokkaat magneetit kannattaa säästää. Levyt on kiinnitetty akseliin pienellä lätkällä, joka on neljällä ruuvilla kiinni akselissa. Tässä, kuten kaikkialla muuallakin kiintolevyssä, oli T8-kokoisia ruuveja. Kyseinen malli oli mukava purkaa yhdenkokoisten ruuvien ohella myös siksi, ettei siinä ollut mitään ansoja tai kätkettyjä ruuvinkantoja. Tässä vaiheessa kannattaa kiinnittää huomiota, ettei hukkaa tarvittavia neljää ruuvia. Itse käytin säilytyspaikkana tyhjää energiajuomatölkkiä.

 


Ennen...

HDD-kakku koostuu kahdesta aineksesta, magneettisista levyistä joilla tieto on, sekä korokkeista niiden välissä. Alla olevasta kuvasta selviää alkuperäisen "kakun" koostumus.

 


...ja jälkeen

Ja seuraavasta miten uudelleenjärjestelin nämä osat. Tämän pitäisi antaa hieman lisätukea päällimmäiselle levylle.
Sivut:  1 2 


 
  Content in english!
  Sisältö suomeksi!

 Google

 .:Notice!
En ota mitään vastuuta tuhoutuneesta tai hajonneesta laitteistosta tai sen osasta.

Disclaimer! I will not take any responsibility for any destroyed or damaged hardware.

 .:Back to top Bandwidth by Mpoli

Copyright © Metku.net, All Rights Reserved.
All content and graphics in MetkuMods are sole property of Jani Pönkkö and may not be reproduced or copied in any manner without written permission from him.
All brand names, trademarks and copyrights are the property of their respective owners.Privacy Policy