Käytät web-standardeja tukematonta selainta!!! Mikäli haluat nauttia kauniimmasta ulkoasusta, päivitä selaimesi. Tämä kakku ei kuitenkaan ole vain päältä kaunis, sivujen tietosisältöön pääset kyllä käsiksi millä tahansa selaimella.

Raskaustestit

Raskaustestien hintoja ei valitettavasti ehditä päivittämään yhtä tiheästi kuin ne muuttuvat. Tee siis hintavertailuja ennen ostamista.

Kotitestejä voi ostaa apteekeista päivittäistavara- ja luontaistuotekaupat sekä nettikaupoista.

Kaikki kotitestit perustuvat istukan erittämän hormonin mittaamiseen virtsasta. Kun nainen tulee raskaaksi, istukka alkaa kehittää hCG-hormonia. Testit sisältävät sille kehitettyä vasta-ainetta. Kun hormonia sisältävää virtsaa ja testin vasta-ainetta sekoitetaan, värinmuutos näkyy selvästi. Muutos voi olla raskauden alussa hailakka, koska hormonia alkaa kehittyä hitaasti.

Veritestejä on kahdenlaisia, toinen (kvalitatiivinen) toimii kuten tavallinen kotiraskaustestikin, eli vastaus on muotoa raskaana tai ei (siis sen raskauden suhteen) ja toinen (kvantitatiivinen) taas antaa tulokseksi hCG:n määrän 1 IU/l tarkkuudella.

Positiivinen tulos on lähes 100 % varma. Jos tulos on negatiivinen ja oireet jatkuvat, kannattaa testi uusia n. viikon kuluttua. (Testiä ei kannattaisi tehdä ennen kuin kuukautisten pitäisi alkaa.)

Lapsettomuuden hoitoon käytettävät hCG-hormonia sisältävät lääkkeet (Pregnyl ja Profasi) voivat vaikuttaa tulokseen. "Yksittäisten kerta-annosten ennen munasolujen poimintaa IVF-hoidossa annettuina tai ovulaation aikaasaamiseksi munasolukypsytyskierrossa ei enää pitäisi näkyä 2 viikon kuluttua otettavassa raskaustestissä", sanoo Verkkolääkäri. Alkoholi, e-pillerit, antibiootit, särkylääkkeet tms. lääkkeet eivät anna väärää positiivista tulosta.

Testien vertailua

Vertailu perustuu pakkausten sisältöön ja käyttöohjeisiin, erillisiin esitteisiin ja myyjien antamiin tietoihin. Artikkelin lähteenä on myös Kuluttajaviraston tutkimus.

APTEEKIN OMA RASKAUSTESTI

BIOCARD HCG
1

2

CLEARBLUE

Mammaksi.fi

PERFECTA

SURESTICK

PREDICTOR

UNIIKKI

ROMED

UNI-STEP

CLINIC

Muita testejä

Lähteet:
Vauva-lehti 5/99
päivitykset keskustelijoilta
Kuluttajaviraston tutkimus
Tuotepakkaukset
Testien myyjien antama tieto

 
Perhesuunnittelusivut
Etusivulle
Ohjeet
FAQ
Sanasto
Uutisarkisto
Tekstejä
Tutkimukset
Keskenmenot
Kuukautiskerääjä
Runoja ja ajatuksia
Värssyjä
PeSuTietoutta
Kuukautiset
Ehkäisy-tietopaketti
Hedelmällisyyden maksimointi
Ovulaatiolaskuri
Ovulaation tunnistaminen ja ovulaatiotestit
Koti-inseminaatio
Raskaustestit
Raskauden alkaminen
Lasketun ajan määrittäminen
Keskenmeno
Tuulimunaraskaus
Hedelmättömyys
Hedelmöityshoidot
Sijaisvanhemmuus
Artikkelit
Linkit
Perheen perustaminen Lapsettomuus Terveys Ovulaatio- ja raskaustestit, kondomit